Saját KB bal
Saját KB jobb

Jönnek az őszi kirándulások – íme néhány tipp a tökéletes kutyabarát szálláshely kiválasztásához

Szerencsére egy aktív kutyatartó lelkesedése mit sem csökken az ősz beköszöntével: Magyarországon is fantasztikus helyeket lehet találni, és már sok régióban kutyabarát szállást találni sem ördöngösség. Azonban érdemes pár szempontot észben tartani, hogy ezek a programok is felhőtlenül teljenek.

 

Hogy válasszuk ki a helyet?

A kutyabarát.hu csapata évek óta küzd azért, hogy összefogja a kutyabarát helyeket és szolgáltatásokat az országban – és a határokon túl is. Számos kezdeményezést indítottunk, hogy a gazdik megtalálják a legjobb kirándulóhelyeket és szállás lehetőségeket. Azonban egyetlen tökéletes rendszert sem lehet alkotni, hiszen ahány gazdi, annyiféle igénynek kell megfelelni. Ezt hivatott segíteni a Kutyabarát Szálláskeresőnk, ahol számos szűrő szempontot beállíthatunk, hogy az ideális helyre menjünk kirándulni, pihenni. Kiválaszthatjuk, hogy számunkra mi a fontos: a közeli állatorvosi szolgáltatás, a kutya pléd a szobában vagy a kisállat megőrzés.

Az elvárások

Hiába választjuk ki saját szempontjainkat, a végleges foglalás előtt érdemes a lehetséges szállásadóval egyeztetni a kutyabarát szabályaikat, hiszen lehet, hogy mindenkinél ugyanaz mást jelent. Ha kutyánkkal kerülünk kényelmetlen helyzetbe, nem mindig könnyű szállást váltani, hiszen néha képtelenség egy-egy elváráshoz kutyával együtt igazodni.

– Nézzük meg a kutyabarát szoba kínálatot, és hasonlítsuk össze saját elvárásainkkal. Több helyen elérhetők a kennelek illetve a szoba kennelek, és van, ahol kertkapcsolatos, apartmanhoz hasonló szobát is kaphatunk. kérdezzünk rá a telítettségre, ez is befolyásolhatja választásunkat, hiszen a kutyabarát szobák száma mindig korlátozott, és lehet, hogy nem mindegy, éppen egyszerre hány eb tartózkodik egy szálláshelyen.

– Kérdezzünk rá a súlyhatárra: szomorú, de sajnos még mindig sok helyen létezik mérethatár: egy kutyabarát szállás nem biztos, hogy a nagytestű ebeket is ugyanolyan szívesen látja, mint kistestű társaikat.

– Ellenőrizzük az egyedül hagyás lehetőségét: ha mi tudjuk is, hogy kedvencünk tökéletesen elvan egyedül egy idegen szobában is, nem minden szállás engedélyezi, hogy az állatokat egyedül hagyják a szobákban – egyrészt a rongálás lehetősége, másrészt a takarítás akadályoztatása miatt. Kérdezzük meg, és igazítsuk igényeinkhez a választást!

– Extra költségek: lehet, hogy hozzáállásában kutyabarát egy hely, de attól még extra költségeket felszámolhat kutyánk jelenléte miatt, számoljunk ezekkel.

Milyen szolgáltatások a jellemzőek?

A leggyakoribb kérdések a szobával, a kutya szabadon járásával és a környékkel szoktak kapcsolatosak lenni. Érdemes előre tisztázni, mit várhatunk és mit fogunk kapni.

– Kisállat megőrzés

– Háziállat csak a szobában tartózkodással vihető

– Kutyakozmetikus a közelben

– Állatorvos a közelben

– Kutyapléd – kutyafekhely

– Etetőtál – itatótál

– Kutyaszitter szolgáltatás

– Kullancscsipesz – egészségügyi doboz

– Kertkapcsolatos szobák

– Kutyastrand a közelben

– Csak kistestű kutyát fogadnak

– Chip leolvasó

– Kutyakennel
 

Hogy kezeljük gazdiként kutyánk jelenlétét?

– Csomagoljunk olyan gondosan neki, ahogy magunknak. Készüljünk fel váratlan helyzetekre, ne csak az átlagos felszerelésekkel számoljunk.

– Ellenőrizzük a helyi lehetőségeket az állateledel beszerzésére, ha nem akarunk magunkkal cipelni egy zsák száraztápot. Főleg, ha kedvencünk valamilyen diétát vagy speciális étrendet követ.

– Bejelentkezéskor kérdezzünk rá a szálláshely napi rutinjára, ilyen a takarítás vagy az étterem kutyával való látogatása.

– Az első órákban kerüljük a szorongást okozó programokat, és ne hagyjuk azonnal egyedül kedvencünket idegen helyen.

Érdekel, hogy Magyarországon milyen cipőben jár a kutyabarát szállás és szolgáltató szektor? Kövesd nyomon a most futó, Év Kutyabarát Helye pályázatunkat, amelyet 2014 óta minden évben megrendezünk, az érdeklődés pedig évről évre növekszik! Ez is mutatja, hogy a gazdik igényei és a kínálat kezd közelíteni egymáshoz, és egyre több az olyan hely, amely felismeri a kutyabarátság előnyeit saját hétköznapjaiban és üzletvitelében. Szavazz te is kedvenc kutyabarát helyedre több kategóriában!

 


(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...