Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyaszeretetünk mit sem változott az évszázadok során – megtalálták egy fiú 18. századi matek füzetét tele kutyás irka-firkával

Az angol vidéki élettel foglalkozó múzeum csodálatos leletre bukkant a késő 18. századból. Egy feltehetőleg 13 éves fiú füzetét találták meg, amelyet főként matematikai egyenletekhez használt, de nem utolsó sorban telefirkálta cukibbnál cukibb kutyákról készült rajzokkal – és egyéb izgalmakkal.

 

 

Tele van az instagram, a facebook és a hasonló közösségi oldalak számtalan kutyás fotó gyűjteménnyel. Vannak viccesek, cukik, meghatók, épp milyen hangulat kap el bennünket, azonnal találunk mind a tíz ujjunkra egy listát.

Most a brit, vidéki életformával foglalkozó berkshire-i székhelyű múzeum durrantott nagyot kutya téren, és bizonyította: a kutyák iránti szenvedély mit sem változott az évszázadok során. A múzeum dolgozói ugyanis rábukkantak több 18. századi napló félére, amelyből számunkra egy különösen érdekes lett.

A napló feltehetőleg az akkor 13 éves Richard Beale-é volt, aki valószínűleg egy farmon élhetett Kent-ben, Biddenden-ben, és aki a lapokat elsősorban gyönyörűen kidolgozott matematikai egyenletek megoldására használta, másodsorban azonban valami sokkal de sokkal klasszabbra.

Ugyanis az 1874-es füzet lapjai tele vannak kutyás irka-firkákkal, amelyek valószínűleg a Richard környezetében élő ebeket ábrázolja.

A mennyiségből következtethető, hogy a kisfiú igencsak odavolt a család körül élő állatokért, azt is ábrázolta, ahogy az egyik kutya épp kennelben van vagy nyulat üldöz.

 

 

Azonban nem a kutyák voltak az egyetlen állatok, akiket a fiú lerajzolt, tanúi lehetünk egy 18. századi csirke megörökítésének is, aki – nadrágot visel. Szívesen megismertük volna az akkor élt Richard-ot, köszönjük neki az élményt.

 

Cikkajánló:

Kutyák, mint festők modelljei

A kutyák és az emberek régebb óta barátok, mint azt eddig hittük

9000 éves leleteket találtak pórázon ábrázolt kutyákról

12 ezer éves kutyamúmia a szibériai örökfagyban

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: metro

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...