Saját KB bal
Saját KB jobb

10 dolog, amit a kutyások tudnak, még akkor is, ha senki más nem érzi át

A kutyák a legjobb barátaink, de sokszor legalább annyira tanáraink is. Az, hogy megosztjuk az életünket egy ilyen csodálatos lénnyel, nagyban hozzásegít, hogy teljesen máshogy lássuk a világot, hogy megértsünk olyan fontos alapértékeket, amelyeket nem kutyás közegünk nem biztos, hogy ért. Íme 10 fontos dolog az életben, amit sokkal könnyebb megértenünk, ha gazdik vagyunk.

 

1. Nem hasonlítható semmi a hazatéréshez

Aki szereti az otthonát, annak mindig jó érzés hazaérni valahonnan, de az a fajta fogadtatás, amit egy kutya tud produkálni, felbecsülhetetlen. A mindent szétverő farkak, a csóközön, az öröm ugrálás – annyira különlegessé tesz minden hazatérést, függetlenül attól, hogy 10 napja vagy 10 perce mentünk el otthonról.

 

2. A tárgyak nem is olyan fontosak

Természetesen mindenki szereti a szép tárgyakat, okosan megválasztott otthon kiegészítőket. Sokszor túlottan is kötődünk bizonyos tárgyakhoz, de amikor kutyánk a rápisiléssel, szétrágással vagy egyéb módokon való tönkretétellel bizonyítja, hogy mindezek múlandók, rá kell jönnünk, hogy nem az a legfontosabb, ami pótolható. Természetesen olykor az anyagi veszteség idegesítő, de semmiképp nem hasonlítható a szeretteink társaságához.

 

3. Nem létezik elég nagy kupi

A kutyák fantasztikusak, ha takarításról van szó. De arra is rávesznek bennünket, hogy mi is végig próbáljuk a létező összes takarítószert, vagy akár mi magunk kísérletezzünk ki egy új elixírt (ajánljuk például az ecet – alkohol – szódabikarbóna kombót). Bármilyen étel eltüntetésében segédkeznek, de a hátrahagyott foltok eltüntetése ránk marad.

 

4. A néma hallgatóság a legjobb pszichológus

Az emberek nagy része sok pénzt fizet azért, hogy egy pszichológusnak kiönthessék a szívüket. Mi ezt naponta akár többször, teljesen ingyen is megtehetjük: négylábú terapeutánknak nincs olyan pillanata, mikor ne érne rá egy kis lelkisegély szolgálatra. Nem ítélkezik, nem hagy cserben, nem fecseg ki titkot, és mindig van szabad időpontja, ha szükségünk van rá.

 

5. Az aktív élet egy izgalmas dolog mindkettőtök számára

Csak ejtsd ki a szádon a séta vagy a labda szót, kedvenced már repül hozzád. Együtt a mozgás, az aktív életstílus soha nem egy kényszer vagy egy túlélendő feladat. Nem csak számukra lesz boldogság egy kis közös mozgás vagy játék, de mi is teljesen máshogy fogunk ezekhez állni. És ha egészségesebb életet élünk, az a munkánkra, boldogságunkra és életminőségünkre is kihat.

 

6. Egy kis pozitív megerősítés megoldás lehet mindenre

Egy kis trükk tanuláson keresztül mi magunk is rengeteget tanulhatunk: rájöhetünk, hogyan találjuk meg a lehető legjobb megoldásokat és motivációs lehetőségeket. És ha kutyánkkal szemben működik, működni fog embereknél is, ha nem is a jutalomfalatos megoldás, de tudni fogjuk, hogyan találjuk ki, kinek mi a fontos és hogyan motiváljuk az elérésére.

 

7. A szeretet gyógyít

A szeretet ereje sok mindent megoldott már az életben, de ez az egyik hatalmas titka a kutya tulajdonosoknak is. Minden nap olyan erejű és hatásfokú szeretet-csomagot kapnak kutyájuktól, hogy az képe hegyeket megmozgatni. Fizikai egészségünkre és lelki állapotunkra is csak pozitív hatást gyakorolnak négylábúink.

 

8. Az állandó tisztaság eleve veszett fejsze nyele

Nem mi vagyunk az otthonunkért, hanem az otthonunk van értünk – tartja a mondás. A hétköznapok során gyakran elfelejtjük, hogy a lakás nem egy kiállítás részleg, ahol mindennek élére állítva kell lennie. Ebben is segít kutyánk: négylábú családtagok mellett szinte lehetetlen állandóan rendezett, steril környezetet biztosítani, és ez egyáltalán nem baj. Egy átlagos tisztaság elérésére mindennek megvan a maga praktikája, a többi időt pedig felszabadultan együtt tölthetjük két- és négylábú szeretteinkkel.

 

9. Nem kell egész nap odament kuksolni

Jó otthon lenni, de a mai kor társadalma bizonyítottan nagyon keveset mozog. Még ha nincs is nagy kedvünk kimozdulni, muszáj lesz, de ha már egyszer kint vagyunk, csodálatos dolgokat tudunk felfedezni. Hív a természet, és kutyával szinte kötelező részese lenni! A friss levegőt akkor kezdjük majd értékelni, amikor megkapjuk belőle az adagunkat.

 

10. A kutyák a legjobb emberek

Valószínűleg minden gazdi egyetért az utolsó ponttal: soha nem fog olyannyira tökéletes emberrel találkozni, mint amilyen a kutyája. Talán még nem is találtunk olyan embert, akivel bármikor szívesebben lennénk, mint négylábú barátunkkal. Ez azért van, mert kutyánk meghallgat, nem bírál, és feltételek nélkül szeret, amire talán egyetlen ember sem képes. Ők tudják, hogyan legyenek jobb emberek, mint bárki ezen a világon, törleszteni pedig kizárólag a szeretetünkkel tudjuk mindezt a csodát.

 

További érdekességek:

5 módja a szeretetünk kifejezésének, amit kutyáink meg is értenek

Szakítanál valakivel csak azért, mert kutyád nem kedveli?

Ha erre a 7 kérdésre igennel tudsz válaszolni, felelős gazdi vagy

Az ország egyharmada kutyás

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...