Saját KB bal
Saját KB jobb

Minden fajtának megvan a maga fekete báránya – ki mit nem tud rovat

Bár állítólag fantasztikus tulajdonságokkal rendelkeznek bizonyos kutyafajták, de mindig van jó pár olyan egyed, aki rácáfol mindenre, amit elvileg tudnia kellene. Víztől rettegő vadászkutya, ásni nem tudó tacskó, és László, a magyar vizsla keverék, aki még a labdát sem tudja visszahozni. Íme a fajtájukat leginkább meghazudtoló ebek.

# Ő Winston. Winston-t vakvezető kutyának képezték ki, de megbukott a teszteken, mert túl lusta volt. Hivatalosan „alacsony volt a motivációja”. Azóta ideje 95%-át szundikálással tölti. És hát, nem jól teszi?

# Ő Murdoch, a legendás ír farkas. Farkasok, jávorszarvas vadászatára tenyésztették régen, valamint arra, hogy férfiakat rántson le a csatában a lovukról. Ma ő hivatalos hízelgő, hústolvaj és még a saját pukijaitól is meglepődik.

# Ő Piper. Piper egy berni pásztor. Arra tenyésztették, hogy őrizze a marhaállományt, és képes testsúlya tízszeresét is elhúzni, tehát közel 540 kilogrammot. Piper 19 órát alszik egy nap, de valamikor kombinálja, és alkalmanként az ágyról átfekszik a kanapéra.

# Ő Emmett. Emmett egy angol rókakopó. De szerencsére köze nincs a vadászathoz, mindent és mindenkit szeret…

# Ő Archie. Archie cocker spániel, eredetileg vadászkutya. Ugatja az órát.

# Ő Jed. Jed border collie, birkák terelésére tenyésztették. Most a bicikli terelő technikájával és a tenisz labdák tönkretételével tűnik ki a sorból.

# Ő Edmund. Edmund egy pointer, vadászatokra tenyésztették régen. Edmund valójában egy elkényeztetett, henye semmirekellő, minden fegyelem híján van, aki rendszeresen lelép, és megkerget mindent, amin szőr van.

# Ő William. William egy tacskó, kotorékeb. William még azt sem tudja, hogy kell ásni.

# Ő Kyra. Kyrát arra tenyésztették, hogy a vadászaton kihozza a szárnyasokat a mocsárból. Kyra annyit tud, hogy kinyomozza a vizek forrását, de mivel Skóciában élünk, ez nem tűnik túl hasznosnak.

# Ő Charlie. Charlie eredetileg birkákat kellene, hogy tereljen, de neki sokkal kényelmesebb, ha egyszerűen csak bölcsen néz órákig a távolba.

# Ő Newton. Eredetileg arra tenyésztették, hogy kihozza a kacsákat a vízből. Newton retteg a víztől, ám remekül melegen tartja a lábaidat órákon keresztül. És minden nap behatóan foglalkozik a postással, nem hagyja, hogy unatkozzon…

# Ő Tilly. Tilly egy golden retriever. Rájött, hogy elég sokáig vár, akkor az emberek visszahozzák az eldobált játékokat, és akkor neki már nem kell semmit sem csinálnia.

# Ő Buddy. Buddy-t rókavadászatra tenyésztették ki anno. Szerencsére hidegen hagyja a vadászat, inkább jobban szeret koktélokat szürcsölni és rágcsákat majszolni a bárban.

# Ő Kodi. Kodi egy mentett kutya, félig ridgeback keverék, akiket oroszlánok ellen használták régen. Kodi retteg a víztől, és az egyedül alvástól, így természetesen soha nem alszik egyedül…

# Ő Woody. Egész napos munkája abból áll, hogy megpróbál könnyíteni rajtad, legyen szó bármilyen ételről, amit meg akarsz enni.

# Ő Gregor. Gregort vakvezető kutyának képezték ki, de túl barátságos volt, így állandóan eltérült a feladattól és elment barátkozni mindenkivel.

# Let egy kolbászvadász-kutya, de van amikor a kenyér is megfelel…

# Ő Maizy. Maizy border terrier, arra tenyésztették, hogy terrorizáljon kisebb emlősöket és az elégtelenül aktív gazdikat, valamint hogy levadásszon pár kényelmes helyet egy kis szunyókáláshoz.

# Ő Percy. Percy egy saluki, a sivatag vadásza, akik anno gazellákat vadásztak le. 4 év alatt Percy egy mókust kapott el, akit sértetlenül szedtünk ki a szájából. Jobban szeret szundikálni.

# ÉS VÉGÜL Ő ITT LÁSZLÓ! László egy magyar vizsla – labrador mix. Eredetileg vadászkutya lenne. De szerencsére László inkább az állandó figyelmet vadássza, és hihetetlenül nagyon rossz a labda visszahozós játékban. No de kit érdekel, ha így néz rád?

(Kutyabarát.hu)

Forrás: boredpanda
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...