Saját KB bal
Saját KB jobb

Vége a rémálomnak – új kutya körömreszelő készülék robban be a magyar piacra

Azon kívül, hogy kedves, kerek lenyomata egyik szimbólumává vált a kutyák iránt érzett szeretetnek, a kutyák mancsa fantasztikus felépítésű és sok érdekességet rejt magában. Egyben azonban mind egyetértünk: a tappancsok és a körmök ápolása elemi fontosságú kedvenceink életében, hiszen ha mancsukon bármilyen sérülés vagy gyulladás jelentkezik, az alapvetően meghatározza mozgási lehetőségeit. A körömvágás azonban mindig is az egyik legnagyobb mumusa volt a gazdiknak. Eddig. 

Kutyáink körmének hosszúsága egyáltalán nem lényegtelen a hétköznapok során. Nem mindegyik eb olyan szerencsés, hogy a mindennapi séta és sport segítségével magától lekopik a megfelelő hosszúságra, így nekünk kell gondoskodnunk a talpak és az ujjak kényelmes állásáról egy megfelelő hosszúságú köröm megválasztásával.

Sok gazdi megtapasztalja egy kutyával való együttélés során, hogy a körmök vágása, ápolása sokszor nehezebb feladat, mint ahogy azt a kutyatartás előtt valaha is gondolta. Kedvencünk képes maximális sebességi rekordját is megdöntve menekülni, vagy a legnyakatekertebb pózokat felvenni, hogy szabaduljon a körömvágó szerkezetek rémesnek tűnő procedúrája elől.

Sok termékkel ráadásul nem hogy nem érünk el megfelelő eredményt, de a körmök letörésével, túl rövidre vágásával súlyos sérüléseket is előidézhetünk. Az ideg elérésével komoly fájdalmat okozhatunk, amely során kutyánk akár „ellenünk is fordulhat”, de olyan elállíthatatlan vérzéssel is járhat az elrontott mutatvány, amely sürgős állatorvosi ellátást igényel. 

A legújabb fejlesztés, a Dremel 7020 szerszám kutyáknak kifejlesztett körömreszelő a tengerentúlon már meghódította a gazdikat, hiszen segítségével otthoni környezetben, biztonsággal és kevesebb stresszel vághatjuk le kedvencünk körmeit. A körmök 45⁰-ban reszelhetők, ráadásul fokozatosan érhetjük el a kívánt hosszúságot, így biztosan nem vágjuk majd túl rövidre a körmöt.

Az már csak a gazdik számára luxus, hogy az átlátszó mancstartó felfogja a körmök reszelésekor keletkező port, így a környezet könnyebben tisztán tartható, nem kell a szétrepülő köröm darabkák után rohangálnunk.

Tudj meg többet a termékről!


Tudtad?

Egy átlagos kutya tappancsa a karmokból, az ujjakon lévő talppárnákból, a középső talppárnából, a farkaskörömből és a felső talppárnából áll, ezen kívül éghajlattól, életmódtól és fajtától függően jelenhetnek meg egyéb apró változások. Az egyik olyan ritka terület, ahol kutyánk képes hőt leadni, és ugyanúgy izzadni, mint mi a tenyerünkön.

A farkaskörömről úgy tartják, hogy a hüvelykujj maradványa. A mellső lábakon mindig, de néha a hátsókon is van farkasköröm. Az első lábakon lévő farkaskörömben csontok és izom van, a hátsó lábakon lévőkben pedig sok fajtánál mindkettőből egy kevés. A hátsó farkaskörmöket gyakran eltávolítják, hogy megakadályozzák a leszakadásukat, de ennek az eljárásnak a szükségességéről megoszlanak a vélemények.


Bemutatjuk, hogyan használd a Dremel kisállat körömreszelő készletet:

Tudj meg többet a termékről!

 

Ha még többet olvasnál kutyáink csodálatos tappancsáról:

Az apuka örökre megoldotta a kutya körömvágási problémáit

18 érdekesség a kutya tappancsokról

 

(x)

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...