Saját KB bal
Saját KB jobb

Itt a nemzetközi – vidd be a kutyád a munkahelyedre – nap! Ezt csináld és ezt ne

1999 óta minden évben egyszer ellepik az arra nyitott munkahelyeket az édes négylábú kedvencek az Egyesült Államokban, és szerencsére egyre inkább a világban is elterjed ez a szuper kezdeményezés. Amíg a főnök orra alá dugod a fantasztikus munkahelyi újítást, érdemes felkészülni, mit szabad és mit nem, ha hatlábon mész dolgozni.

 

Ezt csináld

1. Légy biztos benne, hogy kollegáid a te pártodon állnak – Még ha rendes, tiszta és az iroda részeden is marad kedvenced, még akkor is vannak olyan elvetemültek, akik esetleg nem örülnek a jelenlétének. Győzz meg mindenkit!

2. Csomagold össze Buksi aktatáskáját – hiszen elvárják, hogy minden igényüket kielégítsd: ételt és vizet, játékokat, ágyat, zacskókat vagy bármit, amire szüksége lehet a nap folyamán.

3. Kozmetikázd, mintha élete interjújára menne – fürdesd meg, keféld ki a szőrét, frissítsd fel lehelletét, főleg, ha aznap a főnök is bent lesz!

4. Biztosítsd kutyailag a munkahelyed – még előző nap nézd át kutyás szemmel az asztalodat és környékét, hogy elkerüld a tűzőgép kapocs lenyelését vagy a legfontosabb dokumentumok iratmegsemmitését!

5. Tégy egy kutyás jótettet – népszerűsítsd az általad ismert menhelyet vagy állatvédő szervezetet a kollegák közt, esetleg kutyád kellemes személyiségével „eladhatod” másoknak az örökbe fogadás boldog érzését.

Ezt viszont ne csináld

1. Ne hozd, ha nem tud viselkedni – az eb, aki felugrál az ügyfelekre, üvölt a meetingek közben vagy szeretetcsomagot helyez el a tárgyaló közepén, sajnos nem lesz szívesen látott alkalmazott. A gyereket is: először neveljük, aztán küldjük emberek közé!

2. Ne hozd, ha beteg – talán te megszoktad a hányás vagy egyéb kellemetlenségek feltakarítását, a taknyos tüsszentések a szélrózsa minden irányába történő eljuttatását, de ezeket inkább hagyd otthon kedvenceddel együtt. Nem igazság, hogy a kollegák saját kutyáiknak ilyen meglepetést vigyenek haza egy hosszú, melós nap után. A hasa se menjen és az oltásai is érvényesek legyenek!

3. Ne hagyd flangálni – főleg, ha lift van az épületben. A magabiztos kutya bárhová eljut, ha nem áll felügyelet alatt, így legyen nálad póráz, és ha kell, még baba biztonsági rács is. Ráadásul még a legjólneveltebb kutya sem érti meg olykor, hogy nem mindenki szereti a nyálas csókokat az öltöny nadrágon.

4. Ne légy még inkább az őrült kutyás kollega – biztosan megszokhatták már, hogy az egérpadodtól kezdve a bekeretezett képen át a monitorvédődig mindenen a kutyád van, de ha ő maga is ott van teljes életnagyságban, hidd el, elég lesz belőletek!

5. Ne hagyj magad után árulkodó nyomokat – ahhoz, hogy főnöködet meg tudd győzni, hogy kutyád semmi negatív hatással nem volt az iroda életére, ne hagyd félbe az aznapi munkádat, hagyj másokat is dolgozni, szedd össze a széthagyott jutalomfalatokat és semmiképp se rendezzetek after partit a főnök irodájában! Kivéve, ha te vagy a főnök. Vagy az elnök.

 

Sok sikert a meggyőzéshez!

Így érd el, hogy a főnököd kutyabaráttá tegye a munkahelyed

Ezeket a pontokat tartsd be, ha kutyádat beviszed a munkahelyedre

Egy napot a kutyámmal dolgoztam – így változott meg a napom a többihez képest

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...