Egy napot a kutyámmal dolgoztam – így változott meg a napom a többihez képest

Annyiféleképpen beszámoltunk már arról, hogy milyen előnyökkel jár egy kutya a munkahelyen, de nem lehet megunni. Ha csak egyetlen munkahely is nyit a kutyabarátság felé, már megéri beszámolni a kellemes tapasztalatokról. Most egy személyes tesztről számolunk be, hogyan alakult egy lány napja, amikor kedvencével együtt ment gályázni.

 

Kevesebb stressz, kellemesebb munkakörnyezet, szorosabb szociális kapcsolatok – mind kutyáinknak köszönhető. De valóban olyan könnyű egy addig nem kutyabarát munkahelyre beilleszteni egy új négylábú dolgozót? Ayesha Mittal letesztelte, Piggy, a szöszfülű hurka-kutya segítségével.

Amint belépett az irodába Piggy-vel, az emberek egy pillanat alatt szerelembe estek vele. – Olyan kollégák, akikkel előtte egyetlen szót sem beszéltem, megálltak köszönni, szelfiket készítettek velünk, megszámlálhatatlan kérdést tettek fel Piggy-ről. Nem tudták abbahagyni a mosolygást, a lelkesedésük pedig abszolút fertőző volt. Kerek két percbe telt, hogy Piggy az iroda legnépszerűbb munkaerője legyen – írta meg Ayesha a tapasztalatait.

Mikor kissé lenyugodtak a kedélyek, a lánynak sikerült odasétálnia az íróasztalához, ahol Peggy vidáman elnyúlt az ágyában. Ayesha kétségtelenül aggódott amiatt, hogy zavaró lesz kutyája jelenléte, de azt tapasztalta, hogy miközben dolgozott, nyugodtnak érezte magát, ami miatt nagyszerűen tudott koncentrálni. Kutyája jelenléte miatt több kis szünetet tartott a szokásosnál, többször nézett fel a számítógép képernyőjéről is. Tehát Piggy egyértelműen azt jelentette a munkahelyen, hogy a dolgozó valóban az egészséges munkavégzési szabályokat követte, amelyeket egyébként nagyon könnyű figyelmen kívül hagyni.

– Eddig az ebédidőm kilencven százaléka abból állt, hogy átsétáltam az úton, hogy egy salátát vegyek, amit utána az irodában ettem meg. De mivel tudtam, hogy Piggy-t meg kell sétáltatni, és az ebédidő nyilvánvalóan a legjobb alkalom lett erre. Az egyik kollégámmal együtt elvittük a parkba, és jó ideig csak játszottunk, szuperül éreztük magunkat. –

Korábban Ayesha nem látott kiutat, mikor úgy érezte, betemeti a sok munka vagy egy megoldatlan feladat. De mikor Piggy ott volt vele, és szüksége volt gazdája figyelmére, sokkal könnyebb volt venni egy mély levegőt, és legalább egy kis időre mással foglalkozni. – Letettem a telefonomat, elléptem a számítógéptől, és két teljes percre elszakadtam a munkától, ki tudtam üríteni a fejemet, és rájöttem, hogy gyakran pont ennyire van szükség ahhoz, hogy visszanyerjük a munka feletti kontrollt. –

Az egész nap során sok ember volt kifejezetten hálás, hogy Piggy-vel tölthetett pár percet, gazdája pedig furcsa büszkeséget érzett, hogy ennyi embernek örömöt okoztak. Jelenléte kifejezetten nyugtatólag hatott mindenkire, a kollégák kényelmesebben érezték magukat az irodában, és többet tudtak relaxálni, ami gyorsította a munkatempót.

– A nap végéhez közeledve az egyik kollégám azt mondta, hogy észrevette: egész nap mosolyogtam. Rájöttem, hogy a kutyámmal együtt dolgozni bátorságot és egy új megközelítést ad a munkában olyan dolgoknak, amiket korábban nem is tartottam fontosnak: naponta többször kimenni a friss levegőre, és megállni egy percre, ha arra van szükség. A végkövetkeztetés? Fantasztikus érzés kutya mellett dolgozni. Ha azt akarod, hogy beragyogja a napodat és az irodát valami, akkor vidd be négylábú barátodat. –

Ayesha tanácsára fogd ezt a cikket, és küldd át a főnöködnek!

 

Pár cikk arról, milyen kutyával élni és dolgozni:

Így érd el, hogy a főnököd kutyabaráttá tegye a munkahelyed

Az Amazon központjában már 6,000 kutya élvezi a kutyabarát munkahelyet

Érdekes kísérlet: egy újságíró egy hétig mindenhova a kutyájával ment – meglepő reakciókkal találkozott

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: buzzfeed

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...