Hogyan védd kutyád mancsát – hasznos tippek a Platinum Skin Care-től

Minden kutyatulajdonos számára ismerős jelenség a kisebesedett, irritált mancs – főleg a téli hónapokban. A havazás és a fagy velejárója az aszfalt felsózása és bizony ez sem mentség, négylábú barátainknak sétálniuk kell. Amíg mi csizmával védjük talpunkat a maró só és a fagyott aszfalt által okozta kellemetlenségektől, addig kutyánk – hacsak nem tűri jól a kutyacipőt – bizony “mezítláb” marad.

Ha már bekövetkezett a baj, arra szemmel látható bizonyíték van. A szétmart mancs igen fájdalmas, így a kutya sántíthat, nyalhatja a lábát, de ami biztos: a talppárna megrepedezik.

Sérülés esetén az állatok szervezete öngyógyításba kezd, azonban mi is tehetünk azért, hogy kis kedvencünknek megrövidítsük a gyógyulási folyamatot és enyhítsünk a fájdalmán. Sétáltatás után ajánlott a mancsokat langyos vízzel megmosni, azt követően pedig bőrápoló kenőccsel hidratálni azt, valamint elősegíteni a tappancs regenerálódását.

Erre a célra remekül szolgál a PLATINUM SkinCare nevezetű gyógybalzsamja , mely bőr- és sebápolásra lett kifejlesztve, kutyák és macskák számára. A SkinCare nem csak igénybevett mancs kezelésére alkalmas, hanem minden sebet és bőrproblémát (például horzsolások, csípések, szúrások, harapások, vágások fertőzések, stb. ) kezelhetünk vele.

A balzsam támogatja a gyógyulási folyamatot, nyugtató- antibakteriális-és hidratáló hatással van, csökkenti a gyulladást,a fájdalmat, valamint enhyíti a viszketést. Csak és kizárólag természetes anyagokból készül, így érzékeny kutyusoknál és macskáknál is alkalmazható.

Fektessen Ön is hangsúlyt kutyája és/vagy cicája mancs-, illetve bőrvédelmére és ne feledje : Ők nem tudnak szólni, ha fájdalmuk van, így nyugodtan kezeljen minden sebet, még a legapróbbakat is egy arra alkalmas készítménnyel.

Forrás: Platinum Skin Care

 

(x)

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...