Saját KB bal
Saját KB jobb

Ismerjétek meg Mankát, a kutyabarát helyek teszt kutyáját és a csapatot, aki mögötte áll

A Mankaland egyedülálló kezdeményezés Magyarországon. Manka egy szelíd, kíváncsi, vicces, érzékeny és erős akaratú border collie, aki a sport mellett szabadidejében leteszteli a kutyabarát szolgáltatásokat, hogy saját kedvencünk is tényleg azt kapja majd, amit egy hely ígért neki. A gazdikkal és az alkotókkal beszélgettünk. 

Sebestyén Dia, Manka partnere a kalandban pajtiként tekintenek egymásra. Marton Zoltán operatőr-rendezővel és Marton Enikő marketing szakember, hangmérnökkel az első perctől kezdve együtt dolgoznak a szuper projekten, így négyen alkotnak egy csapatot.

Hogy jött az ötlet, hogy kutyabarát helyeket kezdjetek tesztelni?

Korábban szállodai marketingesként 4 évig feleltem azért, hogy az évi egy mystery guest (szállodai ellenőr álnéven) látogatás alkalmával a franchise hotel megfeleljen a szolgáltatásokat ellenőrző lista minden pontjának. Sokáig az volt a terv, hogy én magam próbálom ki, milyen a másik oldalon, kívülállóként rálátni egy-egy szálloda működésére, aztán hamar rájöttem, hogy sokkal egyedibb és izgalmasabb, ha utazásaink során Manka teszteli a hotelek kutyabarát szolgáltatásait.

Hogyan tudjuk elképzelni a tesztet? Hogy választotok helyet, mi történik ott?

A kutyabarát.hu remek hoteleket ajánl tematikus formában. A kapcsolatfelvétel után Mankával kettesben ellátogatunk a hotelbe és felmérjük a terepet. Beszélünk a vezetővel, vagy marketing menedzserrel, fotókat készítünk és mindenhol megkeressük azt a helyi különlegességet, amire a bemutatkozó szöveget felfűzhetjük. Ezután érkezünk a teljes csapattal, Encivel és Zolival együtt és megkezdődik az izgalmas forgatás. Manka közben jön-megy, intézkedik, igazi profi. A forgatások alkalmával mindig eltöltünk egy éjszakát az adott szálláshelyen, így tényleg teljeskörű képet kapunk a szolgáltatásokról. Fontos, hogy a gazdik minél több benyomást kapjanak a filmjeink segítségével, hiszen ők döntenek.

A tesztelés során Manka a legtöbb figyelmet a recepciónak, a kutyabarát szobának, az étteremnek és a környéknek szenteli. A filmek műfaja „infotainment” – Manka főszereplésével szórakoztató és egyben informatív rövidfilmeket forgatunk, amik sokkal többet adnak, mint néhány fotó, hiszen átadják a hely hangulatát.

Van-e emlékezetes történetetek az ilyen kalandokról?

Több vicces és emlékezetes emlékünk van már: az egyik egy olyan jelenet, ami soha nem került be a filmbe: biciklizni próbáltunk a naplementében, azt gondoltuk, hogy ez remek zárófelvétel lesz, viszont Manka terelőkutya, így folyton terelni próbált a biciklimmel együtt. A folytonos, ’Manka, hagyd abba!’ felkiáltások miatt nem sikerült túl meghittre ez a felvétel.

Zoli néha derítőlap segítségével dolgozik a fényekkel. Ez az eszköz viszont pont úgy néz ki, mint egy gigantikus frizbi, így akárhányszor előkerül, Manka ugróhelyzetbe vágja magát és várja a dobást. Néha ugrással és odakapással ad hangsúlyt eme vágyának.

Mik a tapasztalatok kutyabarát fronton?

Azt látjuk, hogy van igény a Mankalandra, hiszen sokan utaznak kutyával és szívesen mennek kipróbált helyre. A legtöbb kutyásnak legalább olyan fontos a kutyája biztonsága és kényelme, mint a sajátja.

 

Mi a véleményetek a mai magyar kutyatartás állapotáról, kulturáltságáról, felelősségvállalásáról?

Van még hova fejlődnünk, naponta szembesülünk borzalmas esetekkel, de azt se felejtsük el, hogy nagyon sok kutyusnak van remek és teljes élete. A kulturáltság kérdésköre a szálláshelyeken is felmerül, hiszen alapvető elvárás, hogy a kutyás figyeljen azokra a vendégekre is, akiket esetleg zavar a kutyus. Nem mindenki érzi magát komfortosan a kutyákkal és tiszteletben kell tartanunk őket.

Meggyőződésünk, hogy gyermekkorban lehet a leghatékonyabban megtanítani az állatok szeretetét és tiszteletét. Nemrég egy budapesti általános iskolától kaptunk egy kedves meghívást, hogy Mankával együtt tartsunk interaktív foglalkozást a felelős kutyatartásról. Azt hiszem, a legfőbb üzenetünk a gyerekeknek az lesz, hogy a kutyusok csak társként, családtagként élhetnek méltó életet. Figyeljünk az egészségükre, fizikailag és szellemileg egyaránt és szeressük őket nagyon. Tudniuk kell, hogy mindig bízhatnak bennünk, hiszen az ő életük kizárólag a mi felelős döntéseinktől függ. Nekik csak mi vagyunk, nem hagyhatjuk őket cserben.

 

Ezeket is ajánljuk:

A Forbes nem tudta, milyen egy kutyabarát iroda, úgyhogy kölcsönkért egy teszt kutyát

Újra elstartolt az Év Kutyabarát Helye Pályázat

Szállásteszt – kutyabarát étlap és csobbanás

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...