Saját KB bal
Saját KB jobb

Egyedülálló hálózat Európában kedvenced egészségéért

Hosszú hónapok munkájának eredményeképpen egyedülálló kezdeményezés indult hódító útjára hazánkban – és Európában is. Bio Kutyakozmetika Hálózatot indított egy magyar vállalkozás. Ismerjétek meg őket, és persze próbáljátok is ki a hálózathoz csatlakozott kutyakozmetikákat!

 

Küldetésünk, avagy miért indítottuk útjára a Bio Kutyakozmetika Hálózatot

Önzetlen odaadásukért és hűségükért a négylábú családtagjaink számára olyan szalonokat szerettünk volna létrehozni, ahol a kutyusokat a legtisztább natúr- és bio termékekkel fürdetik és ápolják. Mivel a legtöbb hagyományos szerben található összetevők bőrproblémát okozhatnak,  felerősíthetik az allergiát és károsíthatják kedvencünk egészségét, így elengedhetetlennek tartjuk, hogy a rendszeresen kozmetikába járók ne legyenek kitéve ilyen hatásoknak. Tovább gondolva ötletünket elhatároztuk, hogy nem csak a kozmetikákban általában használt vegyszeres termékek mellőzésére fogunk nagy hangsúlyt fektetni, hanem a hálózatunkhoz csatlakozott kozmetikusok biztonsági és elsősegély oktatására is, hogy tudd, kedvenced a legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb kezekben van. 

Értük vagyunk, avagy miért a Bio Kutyakozmetika Hálózathoz csatlakozott kozmetikákba járj kedvenceddel

1. Kizárólag vegyszermentes, natúr- és bio termékeket használnak kozmetikáink (tisztítószerek esetében is), segítve ezzel sok kutyus napokig tartó vakarózásán, megelőzve különböző bőrproblémák és más, akár szervi problémák kialakulását.

2. Kozmetikusaink tanácsokkal segítik a gazdikat, a kutyusok vegyszermentes, mindennapos ápolására való áttérésében.

3. Elsősegély és biztonsági képzésben részesülnek a csatlakozott kozmetikusok, hogy nagy odafigyeléssel legyenek kedvenced iránt és esetleges probléma megelőzésében is helyt tudjanak állni.

4. Nagy hangsúlyt fektetünk az állatvédelemre, így chip leolvasó rendszert vezettünk be a kozmetikákba, hogy segíthessünk elveszett kutyusok hazajutásában.

5. Társadalmi szerepvállalásunk keretén belül folyamatosan segítjük menhelyi kutyák ápolását.

A Bio Kutyakozmetikákban dolgozó kozmetikusok oktatásán felül, a szalonok folyamatos minőségellenőrzés alatt állnak, hogy kedvenced valóban a legjobbat a legjobb minőségben és legbiztonságosabb módon kapja.

Minőségellenőrzési kritériumok, avagy mit garantálunk neked és kedvencednek, ha a Hálózatunkhoz csatlakozott Bio Kutyakozmetikát látogatjátok

– samponok, ápolószerek, kézmosók, tisztító és fertőtlenítő szerek nem tartalmazhatnak az egészségre káros összetevőket, mint pl. SLS, paraben, mesterséges színezék-, illatanyag, tartósítószer

– kizárólag általunk (és más nemzetközi minősítő szervezetek által) ellenőrzött és bevizsgált termékek használhatók a bio kutyakozmetikákban

– kozmetikusok számára szükséges a kutyaelsősegély tanfolyam megléte, hogy kedvenced biztonságban legyen a szalonokban is, a gazdik pedig nyugodt szívvel hagyhassák ott kedvenceiket

– továbbképzéseken való rendszeres részvétel, folyamatosan fejlesztve ezzel a kozmetikus tudását

– a kedvencekkel való méltányos, szeretetteljes bánásmód, hisz értük vagyunk, ők pedig miértünk

– a kozmetika biztonságos kialakítása az esetleges sérülések és balesetek elkerülése végett

– a hulladékok szelektív gyűjtése, továbbá keressük a megoldást a kutyaszőr újrahasznosítására

– a hálózat által meghatározott etikus szolgáltatási díjak publikálása és azok betartása

Figyelem! Kizárólag a www.biokutyakozmetikak.hu oldalon feltűntetett szalonok tartoznak hálózatunkhoz, azaz ők felelnek meg az általunk ellenőrzött kritériumoknak!

Bízunk benne, hogy minél több kutyakozmetika csatlakozásával a Te közeledben is lesz egy Bio Kutyakozmetika, hogy kedvencednek vegyszermentes wellnessben legyen része!

Köszönjük hogy felelős gazdiként szem előtt tartod kutyusod és Földünk egészségét!

Üdvözlettel:

A Bio Kutyakozmetika Hálózat vezetősége,
Bozsonyik Veronika és Somogyi Róbert

 

(x)

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...