Saját KB bal
Saját KB jobb

A kutya is szenvedhet szezonális allergiától – Így könnyíthetjük meg számára ezt az időszakot

A tavasz sok kutyatartó számára nem csak a vedlés okozta kellemetlenségeket jelenti, számos bundás szenved ugyanis szezonális allergiától, ami bizony hosszú heteken vagy hónapokon át járhat különféle bosszantó tünetekkel. Lássuk, hogyan könnyíthetjük meg mancsosunk számára ezt az időszakot!

Mit jelent a szezonális allergia?

A szezonális allergia általában tavasztól őszig jelentkezhet, okozója valamilyen növény. A tünetek leginkább bőrpanaszokként nyilvánulnak meg: viszkető, piros bőr, mancsrágás, fülvakarás. Az ételintoleranciával ellentétben a gyomorpanaszok ritkábbak, de azért előfordulhatnak. Ha kedvencünk jellemzően a tavasztól őszig tartó időszakban produkálja az említett tüneteket, valószínűleg szezonális allergiáról beszélhetünk.

Mit tegyünk, ha szezonális allergiára gyanakszunk?

Az első és legfontosabb, hogy átgondoljuk, mikor milyen tüneteket tapasztaltunk az elmúlt időszakban, és ennek ismeretében keressük fel állatorvosunkat. Megbízható allergiavizsgálatok segítségével kimutathatóak az allergizáló növények. Ezt követően állatorvosunk segítségével kezelhetjük a problémát.

A hétköznapokban is sokat tehetünk a szezonális allergia tünetei ellen

Különféle higiéniai intézkedésekkel csökkenthetjük a tünetek intenzitását. Séták során kerüljük az erdős, mezős vagy parkos részeket, ahol feltehetően találkozhatunk valamelyik allergén növénnyel. Hazaérkezés után töröljük át kedvencünk mancsait és testét, mossuk és tisztítsuk rendszeresen a játékokat és a kutya fekhelyét. Ha van rá lehetőségünk, használjunk légtisztítót az otthonunkban.

Amikor kiderül, hogy a problémák a tél közeledtével sem csillapodnak

Ideális esetben az elvégzett allergia vizsgálat rávilágít azokra az allergizáló összetevőkre, amiket az étkezésből kell kizárnunk. Mindig akadnak azonban kivételes esetek, pláne akkor, ha a tünetek megjelenésétől kizárólag a szezonális allergiát tartottuk valószínűnek. Ha a tünetek nem csillapodnak, előfordulhat, hogy ételallergia okozza a panaszokat.

Mit tegyünk, ha ételallergiára gyanakszunk?

Kétféle megoldás közül választhatunk. Megbízható allergiavizsgálatot kérhetünk állatorvosunktól, vagy eliminációs diétával mi magunk zárhatjuk ki az allergizáló összetevőket. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy valamilyen módon változtatnunk kell mancsosunk táplálkozásán. Persze nem mindegy, milyen hipoallergén kutyatáp kerül nap mint nap az etetőtálba!

Milyen hipoallergén kutyatápot válasszunk kedvencünk számára?

Számos fontos szempontra kell ügyelnünk, mielőtt hipoallergén kutyatápot választunk allergiás bundásunk számára. Legyen a főbb allergénektől mentes és legyen a zsírok szintjén is megfelelő. Előfordulhat, hogy egy táp fő fehérjeforrása a bárányhús, de ha csirkezsírt használnak az eledelben, máris további tüneteket okozhat akkor, ha csirkementes diétát követ kedvencünk.

platinum kutyabarát

A PLATINUM hipoallergén kutyatápjai legalább 70% friss bárányhúsból, marhahúsból vagy ibériai sertéshúsból készülnek, kizárólag egyféle húst használnak fel az elkészítés során, a zsírok szintjén is teljesen csirke- és szárnyasmentesek. Gluténmentesek és GMO mentesek, az Iberico + Greens, illetve Beef + Potato eledelük gabonamentes is, míg a Lamb + Rice száraztáp rizs felhasználásával készül. Mentesek minden felesleges allergizáló összetevőtől, nem tartalmaznak színezéket, ízfokozókat, cukrokat és tartósítószereket.

Teljesen egyedi FSG eljárással készülnek és TÜV SÜD ELAB minőségbiztosítással rendelkeznek. A hipoallergén kutyatápok megvásárolhatóak a PLATINUM kutyatáp webáruházban!

 

(x)

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...