Saját KB bal
Saját KB jobb
SONY DSC

Csípések, karcolások, tűzforró mancsok – Így védjük és ápoljuk a kutya bőrét a nyári időszakban

Végre itt az igazi, hamisítatlan nyár! Mégis mit jelent ez bundásunk számára? Nagy kalandokat, családi utazásokat, négylábú pajtikkal való fantasztikus pancsolásokat. Ezzel együtt pedig bosszantó csípéseket, felforrósodott aszfalt okozta izzó mancsokat, parádés rohangálások során szerzett sérüléseket. A szőr- és bőrvédelemre a nyári időszakban is nagy figyelmet kell fordítanunk, de értelemszerűen egész más veszélyektől kell megvédenünk kedvencünket, mint az év többi részében. Lássuk, mire kell ügyelnünk a legmelegebb hónapokban!

Séta és mozgás, amikor kellemes az idő

A legjobb megoldás természetesen az, ha teljesen elkerüljük a hőséget, és a kora reggeli, illetve késő esti órákban sétálunk, mozgunk a kutyával. Bár ez a nyaralások és utazások alkalmával nem minden esetben kivitelezhető, a hétköznapokban ilyen egyszerű apróságok is rengeteget segíthetnek!

Hűsítő tippek a meleg napokra

Ha kedvencünk odakint tölti legtöbb idejét, ügyeljünk rá, hogy bármikor legyen lehetősége behúzódni az árnyékba. Biztosítsunk számára friss vizet, és gondoskodjunk a hűtéséről. Egy vizes törölköző vagy egy kutyamedence máris sokat segíthet a hőség problémamentes átvészelésében.

A szőr és bőr rendszeres átvizsgálása kulcsfontosságú

Nem csak a legmelegebb hónapokban! Hogy időben felfedezzük a makacs élősködőket, vizsgáljuk át rendszeresen kedvencünk szőrét és bőrét! Ez nem csupán a kullancsok okozta veszélyek elkerülésében segíthet, de a rendszeres átvizsgálásnak köszönhetően még idejében rálelhetünk az esetleges karcolásokra és sebekre, amiket bundásunk a közös túrázások, kalandozások során szerezhetett.

Készüljünk fel előre a sérülésekre

Ha időben felfedezzük a bőrsérüléseket, csípéseket vagy a forró aszfalt égette mancsot, sokkal hatékonyabban és gyorsabban szüntethetjük meg a panaszokat, így megkönnyítve számunkra, és a kutya számára is a gyógyulási időszakot.

Teljesen természetes, ha a nyári hónapokban bundásunk szerez egy-két szúnyogcsípést, esetleg megkarcolja egy ág az erdőben való hűsítő séták során, vagy felsérti egy kő a bőrét a kutyastrandon való pancsolás alkalmával. Az efféle esetekre felkészülve legyen a tarsolyunkban egy olyan készítmény, amivel hatékonyan és gyorsan kezelhetjük a sérüléseket akár azonnal!

Egészséges bőr nyáron is a PLATINUM Skin Care bőrápoló balzsammal

A PLATINUM kutyatápoktól jól megszokott kimagasló minőség köszön vissza a Skin Care bőrápoló balzsamokban is! A valóban minőségi összetevők ez esetben sem hiányozhatnak: hidegen sajtolt olívaolaj, természetes méhviasz, gyógynövény kivonatok.

platinum

A kutyabőr ápolás esetében is érdemes a természetességre törekednünk! Az olívaolaj és a méhviasz természetes tartósító hatása miatt semmiféle tartósítószerre nincs szükség, emellett a PLATINUM Skin Care nem tartalmaz ásványi olajokat, parabént, színezéket, emulgálószereket és alkoholt.

A bőrápoló balzsam kiválóan alkalmazható sérült, gyulladt bőr, hotspotok, hegek, égések és egyéb bőrproblémák kezeléséhez, illetve a talppárnák védelméhez.

Nyugtató, antibakteriális és hidratáló hatású, támogatja a bőr természetes gyógyulási folyamatait, csökkenti a gyulladást, a fájdalmat és a viszketést is. A természet erejét használva valóban gyors segítséget nyújt horzsolások, felfekvéses sebek, vágások, mancs sérülések, rovarcsípések, karcolások, égések és fertőzések kezeléséhez.

A balzsam nyugtató hatásának köszönhetően mancsosunk a kezelést követően azonnal megkönnyebbül, mivel a viszkető terület megnyugszik, így a vakarózás és a nyalogatási kényszer is csillapodik. Mindegy, hogy hosszú nyaralásra, vagy egy rövid túrára indulunk, a PLATINUM Skin Care mindig kerüljön be a táskába, hogy az esetleges sérülések kezelését a lehető legrövidebb idő alatt kezelhessük!

Szerezd be a PLATINUM Skin Care bőrápoló balzsamot a PLATINUM Shop-ból!

(x)

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...