Házi készítésű kutyakekszek a sütés-főzés nagyasszonyától, Martha Stewarttól

Aki nem ismeri Martha Stewartot, az valamilyen szuperképességgel rendelkezik, amely megvédi a főzős műsoroktól. Martha az amerikai konyhashow-k megkerülhetetlen ikonja, akinek a receptjeivel háziasszonyok milliói nyűgözték már le a férjeiket, a családjukat és a vendégeket – na és persze a kutyákat! Lássunk hát neki!

Hozzávalók:

(kb. 50 db kekszre elegendő)

140 g finomliszt

38 g gabonacsíra

38 g sörélesztő (bioboltban kapható)

1 tk. só

1 ½ ek. repceolaj (napraforgó olajjal helyettesíthető)

120 ml csirke alaplé

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Egy közepes keverőtálban keverjük össze a lisztet, a gabonacsírát, a sörélesztőt és a sót.
  2. Öntsük az olajat egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a csirkealaplé negyedét, aztán a lisztes keverék harmadát, majd megint az alapléből és aztán a lisztes keverékből, és így tovább. Közben kevergessük, amíg egyenletes, csomómentes masszát kapunk.
  3. Helyezzük a tésztát lisztezett munkafelületre és nyújtsuk 1 cm vastagra. Kutyacsont formájú szaggatóval szaggassuk ki a sütiket. (Kisebb kutyáknak kisebb, nagyobb kutyáknak nagyobb sütiket készítsünk.)
  4. A kiszaggatott kekszeket keksznyomdával díszíthetjük.
  5. Tegyük a kekszeket sütőpapírral borított tepsire, majd süssük őket 10 percig. Majd vegyük ki őket, kenjük be csirkealaplével, forgassuk meg a kekszeket a sütőpapíron és süssük még 10 percig őket.
  6. A sütési idő végén kapcsoljuk le a sütőt, de a kekszeket hagyjuk bent, amíg teljesen kiszáradnak (kb. 1 óra).
  7. Kihűlés után fogyasztható. A kész kutyakekszeket tároljuk sütis-dobozban vagy légmentesen záródó műanyag edényben.

Jó étvágyat!

Bujdosó-Szalay Adél
(Kutyabarát.hu)
Forrás és képek: MarthaStewart.com; Megan Lorenz @flickr
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...