A 4 legjobb újévi fogadalom – amiben a kutyád is a segítségedre lesz

Sokan szeretnek fogadalmakat tenni újév napján, de sokszor a kitartás hiányzik ezek megvalósításához. Nem vagyunk hívei a grandiózus fogadalomtételeknek, de higgyétek el, ezt a 4 fogadalmat nem olyan nehéz betartani, ráadásul komoly segítségünk is lesz hozzá – kutyánk személyében!

 

  1. Mozogjunk többet!

A kutyánk csak örülni fog, ha többször visszük sétálni, kocogni, és – lássuk be – ebben is az egyik legjobb partner.  Mi pedig nemcsak a karácsonykor felszedett kilók elleni harcot kezdhetjük el egy aktívabb sétával, kocogással, hanem jót teszünk vele a vérkeringésünknek és erősítjük immunrendszerünket is. Nem beszélve kutyánk egészségéről, jókedvéről. Sokkal jobban rá tudjuk venni magunkat egy kis mozgásra, ha nem egyedül megyünk.

kutyabarat kutyabarát kutya

  1. Legyünk nyitottabbak: találjunk új ismerősöket, barátokat!

Felnőttként sokak számára nehezebb szélesíteni a baráti, ismeretségi kört, hiszen sokak élete mindössze a munka és az otthonuk között mozog. Egy kutya társasága remek lehetőség, hogy másokkal is megismerkedj, ráadásul egy közös témátok már biztosan lesz, ami mindkettőtök számára nagyon fontos.

kutyabarat kutyabarát kutya

  1. Legyünk hasznos tagjai a közösségnek!

Ha te már átélted a kutyáddal járó előnyöket és boldogságot, adj belőle a körülötted élőknek is. Légy felelős gazdi, legyen jól nevelt a kutyád, hogy másoknak is megmutasd: milyen jó ez a baráti kapcsolat. Ismertesd meg a szülőket a kutyatartás előnyeivel, és bizonyítsd a gyerekeknek: egy jól nevelt kutyától nincs miért félni.

kutyabarat kutyabarát kutya

  1. Ne stresszeljünk annyit!

Nem véletlen, hogy a kutyák rendszeres terápiás látogatói az idősek otthonánakkórházaknakiskoláknak. Bizonyított tény, hogy sikeresen csökkentik az emberek életében a stresszt, nyugtató hatásuk régóta ismert. A feladatok szervezése, a hasznos idő töltése egy önzetlen lénnyel nagyban segít, hogy kevesebb stressz faktort éljünk meg. Kutyásként mindannyian tudjuk jól, hogy egy stresszes nap után, milyen felszabadító és pozitív tud lenni kutyánk megszeretgetése.

kutyabarat kutyabarát kutya

 

kutyabarát.hu)

Forrás és képek: dogtime

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...