Saját KB bal
Saját KB jobb

Így etesd nagytestű kutyádat!

Ha egy nagytestű kutya gazdija vagy, akkor te tudod a legjobban, milyen az élet egy „óriás bébivel”, aki méretéből adódóan egy kicsit néha túllő a célon, viszont úgy lehet megölelni, akár egy óriási plüssmedvét. Ahhoz viszont, hogy hosszú és boldog életet éljen, figyelned kell az ízületeire és a táplálékára.

Valójában csak egyszer kell számára kialakítanod az ideális étrendet, innentől kezdve pedig ha beépül a mindennapjaitokba, nem kell rá kifejezetten figyelned, ugyanis természetessé válik. Ahhoz viszont, hogy megtaláld az ideális tápot a kedvenced számára, tudnod kell néhány fontos dologról.

Ami fontos a táp kiválasztásánál

Mivel a kutyák természetes étrendje nem tartalmaz gabonát, mindenképpen gabonamentes tápot válassz a kedvencednek. Mivel az ilyen méretű kutyák esetében már kölyökkortól fontos az ízületek védelme, melyhez a mindennapi táplálék is nagyban hozzájárul. Szintén a méretükből adódóan lényeges a a táp nagysága is.

Kölyök óriás kutyák

Fontos tudnod, hogy az ilyen méretű kutyák sokkal tovább számítanak kölyöknek, mint a kisebb termetű társaik. Ez azt jelenti, hogy míg egy kisebb eb 8-12 hónapos korában felnőttnek számít, addig egy óriás kutya 2 éves koráig kölyök. Létezik minőségi táp külön kölykök számára is. A Brit Care Puppy Large Breed táp három hónapos kortól két éves korig biztosítja a nagy testű kölykök számára a megfelelő tápanyagot. Hozzájárul a csontok helyes növekedéséhez, szerepe van az ízületek védelmében és támogatja az immunrendszert is. Segíti az idegrendszeri fejlődést, ehhez pedig a tanulási képességet is. Mivel ez a táp jól hasznosuló fehérjéket tartalmaz, segít a test szöveteinek építésében, valamint a belek mikroflórájának védelmére is jótékony hatással van.

Szintén jó választás a Carnilove Puppy Large Breed kutyatápok, melyek gabonamentesek, az összetevők között viszont szerepelnek zöldségek, gyümölcsök és gyógynövények, melyek remek rots – és vitaminforrások. Hozzájárulnak a sejtvédelemhez, megakadályozzák a korai öregedést, valamint támogatják a megfelelő emésztést is. Emellett segíti az ízületek és inak kondícióját.

Felnőtt óriás kutyák

Egy nagy kutya sokat eszik. Viszont ez nem feltétlenül igaz abban az esetben, ha tápanyagban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag tápot kap minden nap, ebben az esetben ugyanis sokkal kevesebb mennyiség is elegendő a számára. Elképzelhető tehát, hogy egy minőségi, gabonamentes táp alapvetően kevesebbe kerül, ám ebből akár kétszer annyit is meg tud enni egy étkezés alkalmával. Nem beszélve arról, hogy ezek az eledelek allergiát válthatnak ki és az ízületekre sincsenek pozitív hatással.

Ha szeretnéd, hogy az óriás kutyádnak hosszú és boldog élete legyen melletted, ezekre érdemes odafigyelni.

A rovat támogatója a Kutyakajás.hu Webáruház

(x)

(kutyabarát.hu)

Index kép: pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...