Szakítanál valakivel csak azért, mert kutyád nem kedveli?

A legújabb kutatás fő kérdése volt ez, és az eredmények azt mutatják: a gazdik nagyon komolyan veszik kutyájuk véleményét szívügyekben. Hogy segíthet kedvencünk a kapcsolatainkban?

 

Érdekes eredményeket hozott a legújabb kutatás: bár első hallásra nem tűnik soknak, mégis valójában nagyon magas azok aránya, akik azt válaszolták, hogy akár azonnal szakítanának a lehetséges partnerükkel vagy befejeznének egy már meglévő kapcsolatot, ha úgy éreznék, kutyájuk nem hagyja jóvá a szerelmet.

A válaszolók 54%-a érzett így. Egyesek szerint az ebek nagyon jó ítélőbírók, ami az embereket illeti, mások szerint azonban a négylábúak sokszor olyanokat is szeretnek, akik nem érdemlik meg. Egy azonban biztos: a kutyák képesek megkülönböztetni egymástól a jó- és a rossz szándékot, el tudják választani egymástól a negatív és a pozitív energiát. Csak gondoljunk a terhesség vagy betegségek előre jelzésére: sokszor előbb tudják, mi a helyzet velünk, mint mi magunk.

A kutyák nagyon régóta a legjobb barátaink, ráadásul életünkben az egyik legszorosabb kapcsolatunkat jelentik, természetes tehát, hogy adunk a „véleményükre”. A kutatásból kiderült, hogy egyesek kimondottan tesztként fogják fel kutyáik jelenlétét egy barátság vagy új szerelmi kapcsolat megítélésében. Bemutatni valakit kutyánknak természetes velejárója életünknek, és mivel ők kimondottan érzékenyek jó és rossz szándékra egyaránt, így remek titkos vizsga sülhet ki az első pár találkozásból.

A szakemberek azonban figyelmeztetnek: sok oka lehet, ha egy kutya valakit nem képes elviselni maga körül, érdemes ezeket érteni, és nem összekeverni, ha szeretnénk figyelembe venni bizonyos emberekkel szembeni reakcióját. Egy kutyát például, aki retteg a férfiaktól, mert volt velük valami rossz tapasztalata, nem javasolt bevetni a párkapcsolati tesztekben, hiszen nagy eséllyel örökre magányosak maradhatunk.

De azért legyünk nyitottak kutyáink reakciójára: lehet, hogy épp ők találják meg számunkra az ideális jelöltet! A legjobb bennük pedig az, hogyha valóban megtaláljuk a Nagy Ő-t, akkor kutyánk kész lesz osztozni boldogságunkban.

 

Rengeteg érdekes tartalmunk van a témában:

Randizni akarsz? Először legyen kutyád!

Minden harmadik ember jobban vágyik kutyája társaságára, mint saját párjáéra

A gazdik több mint a fele inkább van kutyájával, mint saját barátaival

A kutyák felismerik, ha egy ember gonosz a gazdájukkal

Érezhet-e egy kutya gyűlöletet gazdája iránt?

A kutyák még félelmeiket is maguk mögött hagyják, ha boldognak látnak minket

A kutyák nem szeretik azokat, akik utálatosak gazdájukkal

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...