7 videó, ahol az emberek ablakot törtek, hogy kimentsék a forró autóból a kutyát

Azt hinnénk, hogy ha még a józan ész nem is, de a rengeteg cikk, kampány és figyelem felhívás világszerte elég ahhoz, hogy az emberek megértsék: nem hagyunk zárt autóban kutyát, ha meleg van. Vagy nem értik vagy nem érdekli őket: szerencse, hogy más embereket viszont igen. Természetesen van néhány lépés, amit magánszemélyként érdemes végig járni, mielőtt betörjük egy autó ablakát, de ha a hatóságok csinálják, akkor szinte felemelő érzés látni, ahogy kimentik az ártatlan állatokat. Ezek közül mutatunk most párat.  

 

1. Kölyök

Járókelők figyeltek fel egy egészen fiatal kölyökkutya sírására egy teljesen zárt autóból. Kihívták a rendőrséget, akik nem várakoztak sokat. Az egyik járőr egyenruhájára szerelt kamera rögzítette a mentést. A visszatérő autótulajdonos sokkal inkább aggódott a betört ablak miatt, mint amiatt, hogy majdnem megölt egy állatot.

 

2. Fesztiválozók

Egy zenei fesztiválon a résztvevők látták meg az autóba zárt kiskedvencet. Bár az aggódó emberek még a hangosbemondóba is bemondatták, a gazdik sehol nem voltak, így kénytelenek voltak saját kezükbe venni a kiszabadítását. Egy férfi egy hatalmas kődarabbal próbálta betörni az ablakot, ami csak harmadszori próbálkozásra sikerült, de végül kimenekítették a kutyust – már egy egész kis közönség gyűlt össze, és mindenki megtapsolta a cselekedetet.

 

3. Hét kutya egy autóból

Amikorra a rendőrök kiértek, a kutyák már két napja voltak a kocsiba zárva. Nem tudni, miért, de először vizet kezdtek belocsolni nekik, csak ezután törték be az ablakot – valószínűleg addig keresték a legbiztonságosabb kiszabadításukat, hiszen veszélyesebb betörni egy olyan autó ablakát, ahol hét kutya van odabent. Később az állatok új gazdikhoz kerültek.

 

4. K9 kutyamentés

Furcsa eset, sosem derült ki, mi történt valójában. Eltűnt egy K9-es rendőrkutya, Ox, miközben egy gyanúsítottat üldözött. Hat órával később egy teherautóba zárva találta meg partnere. Szerencséjére az idő éppen beborult, ha pár órával korábban történik, amikor még nagyon meleg volt, valószínűleg nem éli túl. A vezetője azonnal kiszabadította négylábú társát.

 

5. Pit bull menekítés

Az autóba zárt pit bull olyannyira menekülni akart a kocsiból, hogy amint a rendőr betörte az ablakot, keresztül ugrott rajta, nem törődve semmivel. Valószínűleg perceken múlhatott, hogy elveszti az öntudatát, mert rémület ült az arcán, miközben igyekezett kijutni. Szerencsére a rendőrök nem haboztak és nem voltak előítéletesek a fajtával szemben. Segítségre volt szüksége – így megmentették.

 

6. Gondos rendőr

Ezen a felvételen a kiérkező rendőr igencsak kesztyűs kézzel bánt a járművel, de valószínűleg csak azért, hogy a bent lévő állat ne sérüljön meg a szétrepülő szilánkoktól: a leghátsó ablakot apró mozdulatokkal törte be. Nem a legfelemelőbb látvány a gondos munka, de a lényeg, hogy nem tétovázott: segített az állaton, és ez a lényeg.

 

7. A rémült francia bulldog

Kellemes 24 celsius fok odakint, gyilkos 45 fok a kocsiban. A lapos orrú fajták eleve jobban ki vannak téve a légzési nehézségbe, így őket különös kegyetlenség akár egy percre is ennyire forró helyen hagyni. A rettegő, kitikkadt francia bulldogot az állatrendőrség egyik tagja szabadította ki. Speciális eszközzel rendelkeznek, amely könnyedén berobbantja az autóüveget.

 

A témához kapcsolódnak:

Ha autóba zárt kutyát látsz – először inkább segíts, utána fotózz

Az állatorvos autóba zárta magát a napon, hogy megmutassa, mit élnek át kedvenceink

A belvárosban a parkoló automatákon matrica figyelmeztet a kocsiban hagyott kutyákra – te így segíthetsz

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...