Saját KB bal
Saját KB jobb

Mitől jó egy élősködők ellen védelmet ígérő szer?

A meleg beköszöntével ismét aktuálissá válik a szúnyogok, kullancsok, bolhák és egyéb élősködők elleni védekezés kérdése. Az enyhe teleknek köszönhetően minden évben jelentős mértékben megnő az élősködők populációja hazánkban. Lényegében már nem is nagyon lehet szezonról beszélni, egész évben folyamatosan találkozhatunk velük. Így a kutyák időszakos kullancs elleni védekezése kezd átformálódni, a legtöbb állatorvos a folyamatos védekezést ajánlja, mivel tapasztalatuk szerint minden évszakban – még télen is – előfordulnak szinte bárhol.

Új kihívások

Az élősködők elleni szereket nagy kihívás elé állítják a gazdik. Ahogy nő az élősködők élettere és száma, úgy kényszerülünk rá, hogy akár havonta ismételjük a megelőző kezelést. Ráadásul, hogy ne terheljük annyi féle hatóanyaggal kedvenceink szervezetét, érdemes olyan szert választanunk, amely egyszerre hat több fajta élősködőre: kullancsra, szúnyogra és bolhára egyaránt.

A kullancs által terjesztett betegségekkel (babézia, lyme-kór) már egy ideje tisztában vannak a felelős gazdik, hiszen már a ’80-as években találtak hazánk területén fertőzött kullancsot, de a szúnyogok által terjesztett szívférgesség pár éve még viszonylag ritka betegségnek számított hazánkban. Akkor még csak a mediterrán régiókban volt jellemző, mára azonban az egyik legsúlyosabb problémává lépett elő: tömeges elterjedéséért pedig a szúnyogok, a felelősek.

Akkor még csak a mediterrán régiókban volt jellemző, mára azonban az egyik legsúlyosabb problémává lépett elő: tömeges elterjedésért pedig a szúnyogok, lepkeszúnyogok és szuronyos istállólegyek a felelősek.

A bolhák okozta bőrproblémákról előszeretettel gondolják azt a kutyatulajdonosok, hogy egy megfelelően tartott állatnál nem jelenthet gondot, de sajnos ez a vérszívó is mindenhol ott van környezetünkben, és ha nem védekezünk ellene, súlyos fertőzés terjedhet el, mégpedig gyorsan. 

Ezeket a jellemzőket keresd a parazita ellenes szerekben

– Nem csak elpusztítja a már az állaton lévő élősködőket, de távoltartó hatással is bír, ezzel minimalizálva a fertőződés kockázatát

– nem ígér túlságosan hosszú, akár egész éven át tartó védelmet, inkább kisebb időtartamú, rendszeres ismétlést

– kutyánk testméretéhez igazodik

– hatóanyagai nem veszélyesek az emberre

– távol tart – kezel – megelőz

Így alkalmazd a pipettás kezelést kedvenceden

A FrontLine Tri-Act „három az egyben” parazita elleni védekezés ajánlásával

 

 

(x)

(kutyabarát.hu)

PR

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...