Biztonságos kutyajáték?

Kutyáink örülnek minden gazdival együtt töltött percnek, de nem kérdés, hogy egy új játéknak is nagyon tudnak örülni. Az ünnepek közeledtével sokan gondolnak az ajándékozáskor a kutyájukra is, és meglepik egy új, izgalmas játékkal a szőrös családtagot. De vajon szoktunk-e azon gondolkodni a kutyajátékok közötti válogatás közben, hogy ezek a játékok mennyire biztonságosak? 

Mindannyian ismerjük, hogy a különböző nehézfémek, kadmium, ólom, ftalát mekkora veszélyt jelentenek az egészségre viszont a legkevésbé sem gondolunk bele, hogy mindezek az anyagok minden gond nélkül ott lehet a kutyáknak készített játékokban is.

Ugyanis a kutyajátékok tekintetében nincs törvényi szabályozás sem a felhasznált anyagokra, sem pedig a gyártási technológiára vonatkozólag.

Na de mielőtt teljesen elszomorodnánk, hagy mondjuk el, hogy szerencsére létezik és már Magyarországon is elérhető egy olyan kutyajáték család, amely mind az anyagok, mind pedig a gyártásra vonatkozóan a legmagasabb, gyermekjátékokra vonatkozó szabályzás szerint készíti termékeit.

Ez a Major Dog.

A kutyakiképzésre fejlesztett Major Dog játékok az elsők a piacon, amelyek TÜV minőségbiztosítási tanúsítvánnyal is rendelkeznek.

A Major Dog játékok elkísérik a kutyusokat és gazdijukat minden közös programjukon, mivel nem csak, hogy könnyű őket zsebrevágni, de nagyon könnyen tisztíthatóak. A Major Dog célja, hogy segítse a gazdikat abban, hogy legyen bár kutyájuk aprócska vagy óriás, érezzék magukat minél jobban a játék és a kiképzés során.

Majordog.hu

 

(x)

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...