Terápiás kutya segíti az orvosokat és az ápolókat a vírus elleni harcban

Egy terápiás-segítő kutya bizonyítottan csökkenti a stresszt és a szorongást, ezért számos helyzetben olyan különleges segítséget nyújtanak, melyet mástól nem kaphat meg az ember.

Az Egyesült Államokban szinte azonnal bevetik a segítő kutyákat, ha olyan katasztrófa sújtja a szolgálatban lévő embereket, mely óriási stresszt és szorongást okoz. Földrengés, terrortámadás, iskolai lövöldözés során szinte már másnap a helyszínre hívják a terápiás-segítő kutyákat, mert bizonyítottan óriási segítséget jelentenek ezekben a megterhelő napokban.

Kimerült orvosok és ápolók

A COVID-19 elleni harc élvonalában az egészségügyi dolgozók, azon belül is az intenzív osztály orvosai és ápolói állnak jelenleg. Számukra szinte a világon mindenhol hetek óta tart a rémálom, a megfeszített munka és a félelem a kiszámíthatatlan napok miatt. Az Egyesült Államokban sincs ez másképp, a harc ott is folyik és a megbetegedések száma rohamosan növekszik. Susan Ryan egy sürgősségi orvos Denverben, aki szintén nap mint nap szembenéz a koronavírus okozta feszült helyzettel, de nem egyedül. Minden nap vele van terápiás kutyája Wynn, aki nem csak neki, de az összes munkatársának segít.

Wynn a terápiás kutya segíti gazdáját
Wynn most jobban kell, mint valaha

A kórházban szinte mindenki ismeri már Wynn-t, hiszen Susan sokszor vitte be a kórházba azért, hogy a pácienseken segítsen. Vizsgázott segítő kutyaként a fekvő betegek szorongását oldotta és egy kis jókedvet vitt az osztály életébe. Most azonban az orvosok és nővérek mindennapos terheit igyekszik egy kicsit oldani, melyre óriási szükség van ezekben a napokban.

A sürgősségi osztályon asszisztál

Wyn jelenleg nem mehet akárhova a kórház területén és rá is vonatkoznak azok az előírások, mely a vírus terjedését gátolják. Az orvosi szobában várja azokat az orvosokat, akik egy kis pihenőt kapnak és a kutyával tudnak tölteni egy-két stresszoldó percet. Gondosan kezet kell mosniuk mielőtt a kutyához érnek, majd azt követően is ugyanez a protokoll. A kutyát is letörlik naponta többször, hogy még véletlenül se kerülhessen rá a vírus, amit aztán egy embernek át tud adni.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: The Animal Rescue Site

Fotó: Instagram/docplusdog

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...