Saját KB bal
Saját KB jobb

Több mint 30 karácsonyi díszt evett meg, sürgősségi műtéttel mentették meg az életét

A karácsony nagyon sok veszélyt tartogat szeretett kisállatainknak. A legtöbb gazdi szerencsére elővigyázatos és óvatos, de mindenre sajnos nem lehet felkészülni.

Ez a hétéves labrador két életmentő műtéten esett keresztül, miután elfogyasztott 34, a karácsonyfa díszeként szolgáló mézeskalács figurát. A legnagyobb problémát az okozta, hogy a mézeskalácsok kis szalagokkal voltak ellátva, hogy fel lehessen akasztani őket a fára.

Marley – nevéhez hűen – nem bírt ellenállni a konyhapulton sorakozó karácsonyi mézeskalácsoknak és elkezdte őket szépen sorban levadászni a pultról.  Gazdája abban a biztos tudatban tevékenykedett a házban, hogy a mézeskalácsok biztonságos helyen vannak, a kutya nem tudja megközelíteni őket. Korábban ugyanis Marley már bebizonyította, hogy képes bármit megenni ami megtetszik neki és elérhető távolságban van.

Marley a fekete labrador

A torkosságnak azonban most nagy ára volt. Miután elkezdett furcsán viselkedni, lassan mozgott és a mézeskalácshoz használt szalagokat hányt ki, gazdája azonnal orvoshoz vitte. A kórházban egy több mint 3 órás műtéten esett át, ahol 34 szalagot távolítottak el a gyomrából, melynek töredéke is halálos bélelzáródást okozhat.

mézeskalács díszítő szalagok

Marley napokig lebegett élet-halál között, míg egy kicsit jobban lett és négy kritikus nap után hazaengedték otthoni felügyeletre. A gazdái történetük elmesélésével sok helyen és módon próbálják meg felhívni a figyelmet arra, hogy kutyáinkra valóban sok veszély leselkedik karácsony közeledtével. Legyünk nagyon óvatosak és kiemelten figyeljünk rájuk!

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarat.hu)

Forrás: independent.co.uk
Cover: newsfeeds.media

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...