Saját KB bal
Saját KB jobb

Fodrászat picit másképp? Amikor csak női barberek vágják a férfiak haját

Nem véletlen lett népszerű Budapesten az A76 fodrászat. A barber shopok tradícionálisan férfias környezetnek számítanak, pontosan ezért azt is várja az ember, hogy férfiak vágják a haját. Azonban az A76 fodrászat egy kicsit ezt a formulát megbolondította és csakis kizárólag női borbélyok vágják a vendékeg haját és szakállát.

Miben másabb, ha nő vágja egy férfi haját?

Alapvető tudás az, hogy a férfi fodrászok többsége férfi, míg a női fodrászok nagyobbik része nő. Pontosan ezért tűnhet eleve furcsának, hogy egy ilyen jellegű intézményben kizárólag nők vágnak hajat, ha pedig figyelembe vesszük, hogy barber shopról van szó, akkor még nagyobb lehet a zavarodottságunk. Azonban ez a változtatás hatalmas különbséget tud tenni a végeredményben.

A legegyértelműbb különbséget az fogja tenni, hogy ha külsőről van szó, akkor a női szem sokkal könnyebben észreveszi a tökéletlenségeket, apró hibákat. Ebből kifolyólag egy női barber sokkal hamarabb fogja tökéletesíteni egy vendég frizuráját, mint egy férfi. Ezen kívül pedig a női meglátást sem hagyhatjuk ki az egyenletből, hiszen egy nő és egy férfi divatérzéke teljesen más. Azonban ha az ellenkező nemnek akarunk jobban tetszeni akkor egy női barber rálátása és technikája hatalmas különbséget tehet abban, hogy mennyire vagyunk sikeresek a csábításban.

Miben más az A76 fodrászat a barbereken kívül?

Persze, már a barberek neme hatalmas különbséget jelent a többi barber shoppal szemben, viszont ez nem mindenkinek elég ahhoz, hogy meghozza a döntést. Úgyhogy jogosan kérdezhetik, hogy ezen kívül még mi a különbség?

Nos, a legfőbb előnyt a többi fodrászattal szemben azzal szerzik meg, amilyen légkört teremtenek meg. Azt már tudhatjuk, hogy egy barber shop kifejezetten férfias, tradícionálisan maszkulin környezet, ami tökéletesen működik az A76-ban is, viszont ezt a következő szintre viszik. Ezek mellett a családias fellépést és barátságosságot is tudják biztosítani, úgyhogy ha akár új, akár régi vendég érkezik, az ugyanúgy jól fogja itt érezni magát.

Ebből kifolyólag akár egy-egy barátot, vagy barátnőt magával vihet az ember, de a honlapon azt is hirdetik, hogy a borbélyok kifejezetten állatszeretők, úgyhogy ha valaki a házikedvencét akarja bevinni, azzal sincs probléma. Gyaníthatóan ezt egy bizonyos kereten belül kell érteni.

Sokan megkérdőjelezik azt, hogy hogyan lehet így egy légkör férfias, ami teljesen jogos. Viszont érdekesmódon ezek az apróságok ezt nem befolyásolják, ráadásul minden vendég ingyen választhat egy üdítőt, amely lehet coca cola, cola zero, fanta, sprite, energiatial, ásványvíz, Jack Daniel’s whiskey, vagy Tiltott Csíki kézműves sör. Utóbbi kettőnél nehezen lehetne férfiasabb választást kínálni.

 

(x)

Fotó: pexels.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...