Saját KB bal
Saját KB jobb

Amit a világ legjobb ízű vodkájának számító Grey Goose-ról tudni érdemes

A Grey Goose a tökéletes bizonyíték arra, hogy bizony a franciáknak sem kell feltétlenül a szomszédba menniük a kifogástalan minőségű vodka elkészítéséhez. Úgyhogy nem is lehetett kérdés, a minőségi nedű bemutatásának külön bejegyzést volt szükséges szentelnünk.

A cikkben egyaránt rávilágítunk tehát a Grey Goose vodka elkészítésének a teljes folyamatára, emellett pedig az ízvilágára, illetve a zamatával kapcsolatos tudnivalókra is mindenképpen ki fogunk térni.

Minőségi vodka Franciaországból? Igen, lehetséges!

Amennyiben a Franciaország területén készített pompás alkoholokról esik szó, akkor az ember ritkán asszociál vodkára. Holott érdemes jobban belegondolni a francia kultúra és gasztronómia sokszínűségébe, és máris összeállhat a kép.

Vodkát ugyanis szinte bármiből lehet készíteni, ha megvan a kellő fogékonyság és hozzáértés a készítők részéről. Merthogy a vodkalepárlás során a szesz finomításakor annyira magas alkoholtartalmat érnek el, hogy az eredeti alapanyag jellegzetessége csaknem teljes mértékben eltűnik.

A szuper prémium búza és a Grey Goose vodka kapcsolata

Sidney Frank nevéhez fűződik maga az ötlet, aki egyértelműen prémium vodkát szándékozott alkotni. Mégpedig kifejezetten arra az amerikai piacra célozva, amelyik rendszerint fogékonynak mutatkozik a búzából készült italokra.

A kifogástalan minőség biztosítása végett bizony a felhasznált alapanyagok beszerzési forrása és színvonala egyáltalán nem elhanyagolható. A Grey Goose vodkához csakis »A« kategóriás téli búza felhasználása történik.

Miután a búzához hozzákerül az egyedi élesztőkultúra, máris kezdetét veheti a fermentáció. Ennek eredményeként elsőkörben egy hozzávetőlegesen 20 fokos „sör“ jön létre. Majd jöhet egy ötlépcsős eljárás, melynek során a „sört” lepárolják.

Az elkészült párlatot a Cognac régióban található Le Logis-ba szállítják. Itt történik a fokolás, amihez kizárólag helyi, többször átszűrt forrásvizet alkalmaznak.

Mire számíthatunk a Grey Goose ízlelésekor?

Természetesen a legtöbbeket érdeklő kérdés, hogy a Grey Goose pohárba történő kitöltését követően milyen aromákra, ízekre és lecsengésre számíthatunk? Egy elismert és sokra tartott italszakértő véleménye alapján a Grey Goose illata elegáns, valamint könnyed aromákkal telt.

A vodka ízére leginkább a ropogós jelző illik, ami egyébként kimondottan gyakori jegynek számít a gabonavodkák esetében. A kóstolást követően főként krémes és édeskés zamat várhat az ízlelőbimbókra.

Na és mire számíthatunk a lecsengés kapcsán? A krémes és édeskés zamat mögül bizony előbukkan a mandula, aminek a semmivel össze nem téveszthető íze még sokáig a szánkban marad. Csodálatos élmény, amit szívből ajánlunk a minőségi vodkák valamennyi kedvelőjének.

 

(x)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...