Saját KB bal
Saját KB jobb
Tibit félig megfagyva találták meg, Hana beszorult egy lökhárítóba

Otthonra lelt az elütött kutyus, aki 40 kilométert utazott egy lökhárítóba szorulva

Szerető családhoz került az a kutyus, akit egy autó lökhárítójából szabadítottak ki Szolnokon, miután Kecskemétről 40 kilométert ott utazott. A Hana névre keresztelt eb nem csupán új gazdát kapott, de egy másik mentett kutya, Tibi személyében igazi társra lelt.

A napokban váltott ki nagy felhördülést országszerte egy szerencsétlenül járt kutya balesete, amikor is egy szerb férfi Kecskeméten ütötte el a kutyát, Szolnok felé igyekezve. Szerencsére a parkolóban egy szerelő észrevette a lökhárítóba beszorult és így fogságba esett kutyust. Hihetetlen módon egy karcolás nélkül megúszta a balesetet.

Akkor Nagy Marianna, civil állatvédő vette gondozásba az ebet.

Lökhárítóba szorult kutya

– Nagy szerencse, hogy alig három nap alatt szerető családhoz került, ez egyáltalán nem általános. Vannak olyan négylábúak, amelyek problémásabbak, az átélt traumák egy életen át elkísérik. Mások elfelejtik a velük történteket, kevesebb időt igényel, hogy megszokják új környezetüket. Úgy érzem, Haninál nem lesz gond, mert bár először visszahúzódó volt, hamar megnyílt.  Tudtam, hogy Anikóéknál jó helyen lesz, Tibi is egy hasonló temperamentumú kutyus – mondta el Marianna a Blikknek.

Hanna új otthonában

Hasznos-Vermes Anikó, a kutyus új gazdája elmondta a Blikknek, hogy már az első pillanattól nem volt kérdés, hogy a kutya velük marad-e.

– A története természetesen minket is nagyon megérintett, de nem ismeretlenek számunkra a traumát átélt kutyák. Már jó ideje velünk él Tibi, őt félig megfagyva találták meg az állatvédők. Sajnos a társa elpusztult tavaly, s azóta nagyon egyedül érezte magát. Most viszont itt van Hani, ők ketten pedig már elválaszthatatlanok  – mesélte a lapnak  Anikó, aki szerint nem egyszerű az új családtag bizalmába férkőzni.

– Ingerszegény környezetből érkezett, minden, ami a szeretettel kapcsolatos, ismeretlen számára. Bárhova megyünk sétálni, vagy akár csak az udvarra játszani, már rohanna vissza a házba, mintha attól félne, hogy megszűnik az a kényelem, ami most megadatik neki – árulta el a gazdi, majd hozzátette: Haninak még sokat kell tanulnia, de a legfontosabb, hogy már biztonságban van.

Tibit félig megfagyva találták meg, Hana beszorult egy lökhárítóba

Forrás: Blikk.hu

Fotók: Nagy Marianna facebook

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...