Saját KB bal
Saját KB jobb

276 menhelyen töltött nap után gazdira talált Gus, a morcos öregúr

Gus 2018. július 31-én érkezett az Arizona Humane Society állatvédő szervezet phoenix-i menhelyére, miután a közeli Glendale utcáin kóborolva találták. A megfigyelési idő alatt senki nem jelentkezett a 12 éves ausztrál juhászkutya keverékért, aki ízületi és fogászati problémákkal is küzdött. A menhelyen kezeléseket kapott és elkezdődött az új gazdi keresése.

Nagy, mackós termete és kedves ábrázata miatt Gus azonnal a menhelyi alkalmazottak és önkéntesek kedvence lett, és érdeklődő gazdijelöltekből sem volt hiány. De az, hogy valaki imádnivalóan néz ki, nem feltétlenül jelenti, hogy kedves is.

“Gus tipikusan olyan, mint azok az emberek, akiket szeretsz, mert tele vannak jó tulajdonságokkal, de szarkasztikusak, morcosak és legtöbbször elviselhetetlenek.”

– jellemezte Bretta Nelson, az AHS munkatársa az Öregurat. “Mindig nevetnem kellett, mert akárhányszor szuperlelkesen üdvözöltem a kenneljében, ő csak nézett rám, hogy >>hát ezt meg mi lelte?<< és inkább a másik irányba nézett.”

Az érdeklődő gazdijelöltek is hasonló fogadtatásban részesültek. Általában több látogatásba is beletelt, mire Gus valakire odafigyelt, de voltak, akiket csak megmorgott vagy odakapott. Nem azért, mintha agresszív lett volna, inkább csak izgult az idegenek jelenlétében és nem örült, hogy betolakodnak a saját kis helyére. Novemberben aztán felcsillant a remény, Gus-t örökbefogadták. Hamarosan azonban visszatért, mivel a főbérlő kifogásolta a kutya jelenlétét. 

A menhelyen töltött 276 nap alatt (összesen 311 nap, ha az örökbefogadás idejét is beleszámítjuk) Gus mindenkinek a szívéhez nőtt, és úgy tűnt, ő is élvezi a benti életet. Olyannyira, hogy diétára kellett fogni, mert a sok jutalomfalattól felszedett egy kis pluszt. Szem nem maradt szárazon, amikor Dr Steven Hansen, az AHS igazgatója bejelentette, hogy Gus gazdira lelt: “Nagyon boldog vagyok, hogy elmondhatom Nektek, hogy Gus tegnap hazament. Az örökbefogadási, a gondozói, a nevelési, a marketing és kommunikációs, az ideiglenes örökbefogadói és az önkéntes csapatok 276 napnyi fáradhatatlan erőfeszítése és munkája eredményeként sikerült új otthonra találnia. Hát láttatok már ekkora mosolyt, mint a képen? Tudjátok, hogy a kora és a személyisége miatt Gus nem volt könnyű eset, de nem adtuk fel. Gratulálok Gus!”

Gus története kétségtelenül a kitartásról szól. Minden kutyára vár egy ideális gazdi, még ha néha sok időbe is telik megtalálni. Gus, új gazdijával, Danielle-lel, aki hatszor látogatta meg a menhelyen, mielőtt az örökbefogadás mellett döntött, Phoenix-ben él. Boldog gazdis életet kívánunk, Gus! 🙂

Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: Bretta Nelson / Bark; Képek: Arizona Humane Society
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...