Saját KB bal
Saját KB jobb
youtube

Harry herceg és Meghan is befogadtak egy kutyát a nagy beagle mentő akcióból

Harry herceg és Meghan Markle örökbefogadtak egy beagle kutyust abból a mentőakcióból, melynek során 4000 kutyát mentettek ki egy tenyésztelepről.

Augusztus elején az Egyesült Államok eddigi legnagyobb kutyamentő akciójára került sor Virginiában. Mint ahogy arról mi is hírt adtunk, egy tenyésztési telepről összesen négyezer beagle kutyát mentett ki aHumane Society of the United States (HSUS) állatvédelmi szervezet.

Állatkísérletekre elől menekültek

Envigo RMS LLC cég beagle kutyákat tenyésztett, kifejezetten állatkísérletekkel foglalkozó laboratóriumok számára. A legtöbb itt született kutya soha nem élt egy percet sem a rácsokon kívül és mielőtt elérte volna a felnőtt kort, valamelyik laboratóriumban kötött ki. A HSUS szervezet azonban beperelte a céget állatkínzásért, miután számos rettenetes dolgot derítettek ki a telep működéséről. Orvosi ellátás helyett elaltatják a kutyákat, kölykök pusztulnak el a téli hidegben és az élelmezés sem volt megfelelő. Hosszas jogi procedúra után végül a cég lemondott a kutyáiról és elkezdődhetett a gigantikus beagle mentő akció.

Celebekhez is eljutott a hírük

A mentési akció mérete még az Egyesült Államokban is óriásinak számít. Egyszerre ennyi kutyát még nem kellett elhelyezni és gazdához adni. Rengeteg szervezet vesz részt az akcióban a kutyák híre pedig futótűzként terjed az államok között. A beagle kutyák sorsa olyan hírességekhez is eljutott, mint Meghan Markle és Harry herceg. Meghan személyesen hívta fel a HSUS szervezetet, hogy szeretnének befogadni egy mentett kutyust. El is mentek a menhelyre, ahol választásuk egy Mamma Mia nevű, 7 éves lányzóra esett. A kutyust azóta már el is vitték kaliforniai birtokukra, ahol minden bizonnyal csodálatos élete lesz.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: animalrescuesite, youtube

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...