A veterán bevitte segítőkutyáját egy étterembe – az egyik vendég kikelt magából

„Ronda és undorító!” – Egy nő magából teljesen kivetkőzve üvöltözött egy amerikai háborús veteránnal, aki behozta segítőkutyáját egy étterembe. Maximális tisztelet jár a katonának és az étteremben lévő többi embernek, ahogy reagáltak a helyzetre. 

A sokkoló videón látható, hogy a legtöbb ember teljesen lefagyott, amikor a nő nekiesett a veteránnak. A férfi ún. PTSD-ben szenved: a Poszt-Traumatikus Stressz Szindróma gyakori a hétköznapi életbe visszailleszkedő katonák körében. Rengeteg katona kap maga mellé segítő kutyát, akik segítenek visszaállítani a bizalmat, a biztonságérzetet és csökkentik a bennük lévő stresszt. Nagyon fontos, hogy az ilyen betegségben szenvedők mellett mindig ott legyenek kutyáik, hiszen gazdájuk kiegyensúlyozottságát tartják fent. (Bővebben itt olvashatsz erről). Ezért az Egyesült Államokban természetes, hogy a PTSD segítőkutyák bárhova elkísérhetik vezetőjüket.

A dühös vendég szavaiból nem sokat érteni a végtelen számú kifütyült csúnya szó miatt, de az kihámozható, hogy ugyan az ő férje is szolgált és életét vesztette, de számára akkor is undorító, ha egy állat belép egy közösségi térbe. Szerinte a k***a állatoknak külön szeparált helyen lenne a helyük.

Még a veterán próbálja megnyugtatni a hölgyet, le a kalappal a reakciója előtt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A videó gyorsan terjedt az interneten, szerencsére egyöntetűen a katona mellett állt ki mindenki, ahogy a helyszínen az összes vendég és a dolgozók is. Egymást nyugtatják, de azért néhányan nem állják meg, hogy ne mondjanak pár keresetlen szót a hölgynek, majd közöljék: nyugodtan egyen valahol máshol. A kutya eközben olyan békésen ácsorog a helyszínen, mintha mi sem történt volna.

Kérdéses, a veterán és a hölgy közül kinek lenne szüksége segítségre… Ezeket a példákat felhasználva küzdjünk tovább, hogy kulturált, szocializált kutyákkal éljünk, és egyre több lehetőséget kapjunk, hogy kedvenceinket is ilyen szívesen lássák mindenhol, mint ebben a nagyon is kutyabarát étteremben

 

Cikkajánló:

Újra startol az Év kutyabarát Helye Pályázat – legyen egyre több kutyabarát hely!

A veterán megtanult repülőt vezetni és vett egy gépet, hogy kutyákat mentsen

A 70 éves veterán a kutyája kedvéért tanult megújra járni

 

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: dailymail
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...