Kutyabarát Ki Mit Tud VI. forduló – nyertesek

Kvízünk VI. fordulójában a kutyákkal kapcsolatos általános, ismeretterjesztő kérdésekre kerestük a válaszokat.

Az egyes kérdésekre sok helyes válasz érkezett, de összességében kevesen voltak azok, akik minden kérdésre jól válaszoltak.

A legtöbb helytelen választ erre a kérdésre kaptuk: Hogy hívják azt a tudományágat, ami átfogóan foglalkozik a kutyákkal? Ez a kinológia.

A kinológusok azok a szakemberek, akik a kutyafélék fejlődéstörténetével, a kutyafajták kialakulásával foglalkoznak. Emellett értenek a kutya anatómiájához is, mely elengedhetetlen része egy kutyafajta standardjának (a felépítés mellett vérmérséklet, használhatóság is ide tartozik). A kinológia fontos eleme még a viselkedés (etológia), a kutyafajták örökletes képességei és betegségei. A kinológus ért a kutyatenyésztéshez is.

Ezzel szemben az etológia a biológiának az állatok viselkedésével foglalkozó ága. A viselkedés egy állat mozgásában, anyagcseréjében, testfelépítésében megjelenő változás, amelyet a megfigyelő szabad szemmel, vagy különböző vizsgálati módszerekkel képes érzékelni.

A három nyertes pedig, akik a Flash kutyapékség által felajánlott, kifejezetten kutyáknak készült finomságokkal lephetik meg kedvenceiket:

Miskédi Miklós

Belley Luca

Vrabély Fanni

 

Gratulálunk! A nyertesekkel e-mailben vesszük fel a kapcsolatot.

 

Aki most nem nyert, ne szomorkodjon, hamarosan ismét szerencsét próbálhat a játék következő fordulójában. 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...