Hotel Fagus****

Győr-Moson-Sopron megye - Sopron  |  Szállás

Kis- és nagytermetű kutya is vihető

Elérhetőség

Cím: 9400 Sopron, Ojtózi fasor 3.
Telefon: +36 99 515 000
E-mail: [email protected]

ONLINE szállásfoglalás

http://fagushotelsopron.hu  
 

A szálloda története egészen az ókorig nyúlik vissza, amikor a Római Birodalom katonái és kereskedői megalapították Scarbantia városát, amelynek területén a mai Sopron kialakult. A jól felépített birodalmat az általunk is megismert és több helyen kiváló minőségben feltárt Borostyánkő út hálózta be, melynek egy kis része a szálloda kertjének határán vonult végig (a Borostyánkő útnak emléket állító tábla szállodánk kertjétől mindössze 50 méterre található).

Az ókori Sopron kereskedői és vendéglátósai híresek voltak vendégszeretetükről. Mindig valami különlegességgel várták vissza törzsvendégeiket, de természetesen jó szívvel és örömmel fogadták az először oda érkezőket is. Ez a szíves vendéglátás az eltelt évezredek során továbbfejlődve messze földön híressé tette Sopron városát, emlékezzünk például a Napóleon katonáihoz köthető Kékfrankos vagy a Poncichterek világának történeteire.

A várostól délre, illetve délnyugatra elterülő dombvidék a korabeli oklevelek tanúsága szerint 1225 óta szerepel Lőverek illetve Lövérek néven, mint az egykori királyi íjászok őrhelye. A Lövérek ma már a város legszebb, legelegánsabb üdülő negyedévé fejlődött, melynek különlegességét a csendes erdők, fenyvesek, tölgyesek, gesztenyések adják. A Lövérek dombvidéke és a Soproni-hegység szubalpin klímája Sopront hivatalosan jegyzett, klimatikus gyógyüdülőhellyé tették. A Lövérek erdeinek kristálytiszta levegője szívbetegek gyógyítására is alkalmas, az Állami Szanatórium az 1950-es években kezdte meg itt működését.A pihenésre, túrázásra vágyó aktív látogatók számára is kiváló lehetőségeket kínál a Lövérek: erdei tornapálya, sífutópálya, számtalan tanösvény és túra útvonal áll rendelkezésre. A szelíd lankák, hallgatag völgyek között 7 tó, 20 patak és 40-nél több forrás várja a természet kedvelőit. Kicsit távolabb, de mégis elérhető közelségben, a Fertő-tó és a Balfi-dombság egyedülálló adottságai nyújtanak további varázslatos kikapcsolódási lehetőségeket az erre a vidékre látogatóknak.

Ebben a csodálatos természeti környezetben található szállodánk, mely 2005-ben az erdészet botanikus kertjének a helyére épült úgy, hogy a növényeket, fákat földlabdásan megmentették, majd az építkezés befejeztével visszaültették őket az új kerttervek szerint. Az új botanikus kert közepén található kis kerti tavat körülölelő szabadtéri színpad mellett olyan fa és növényritkaságok várják a látogatókat, mint például kínai csodafenyő (vagy kínai szúrósfenyő), oregoni hamisciprus, atlasz cédrus, görög jegenyefenyő, kínai mamutfenyő, andalúziai jegenyefenyő, amerikai sárgafenyő (vagy gesztesfenyő), japán hibatuja, bőrlevelű orbáncfű, közönséges magyal, vagy természetesen a szálloda névadó fája a bükk (fagus).

A wellness részleg kialakításánál szempont volt az anyaghasználatában a római kultúra indirekt megfogalmazása, valamint a képzőművészeti alkotások témaválasztásában a természeti organikus formavilág, növényi ízesülések formajátéka. A szálloda wellness részlegébe ezért kerültek fosszíliák, növényi tengeri állatok lenyomatai, mert azok gondolatilag is víz alatti organikus élethez kötődnek, valamint a pihenésre vágyók gondolatait szimbolikusan a jelenből az ősidőkbe (a létezés végtelenébe) repítik.

A szálloda szín és formavilágához jól illeszkednek Czinege Zsolt festőművész alkotásai, melyek elsősorban a Lövérek növényvilágát ábrázolják. A szállodában a művésznek mintegy 700 festménye található a szobákban és a közösségi terekben.

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon

Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon

Sétány Kávézó és Palacsintázó

Sétány Kávézó és Palacsintázó

Fressnapf Hungária Kft.

Fressnapf Hungária Kft.

KIKOL Bútor

KIKOL Bútor