Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Pest megye - Szentendre  |  Múzeumok

Kis- és nagytermetű kutya is vihető

Elérhetőség

Cím: 2000 Szentendre, Sztaravodai út
Telefon: +36 (26) 502 500
Email: [email protected]
Facebook

http://skanzen.hu  
 

A Szabadtéri Néprajzi Múzeumot, köznapi nevén a szentendrei Skanzent jó szívvel ajánljuk mindazoknak, akik jó levegőn, szép környezetben szeretnék eltölteni szabadidejüket, és kíváncsiak arra, miként éltek Magyarország falvaiban és mezővárosaiban az elmúlt kétszáz évben. Mindezt akár kutyájuk társaságában is.

A falunyi alapterületen több, mint 300 épület – lakóház, pajta, templom, műhely, vendéglátó egység - látogatható, nyolc tájegységbe rendezve. Az épületek többségükben eredeti, áttelepített építmények, berendezésük pedig a 18. század végétől egészen a 20. század közepéig tanúskodik eleink mindennapjairól.

A portákon a látogató házi- és ház körüli munkákban serénykedő emberekkel találkozhat, akik készek elmondani és szemléltetni, miként zajlottak a munkálatok a mosástól a kenyérsütésig, a tollfosztástól az állatgondozásig, és azt is, hogyan működött a falusi iskola.

A Skanzenben a látogatót az állandó kiállításokon kívül nyüzsgő fesztiválok, hétvégi rendezvények, izgalmas múzeumi órák, inspiráló nyári kézműves táborok, jó hangulatú koncertek is várják. 

2015-ben a Skanzen adott helyszínt a Magyar Turizmus Zrt. "Utazz kutyával" nevű kampány fotózásának.

Nézd meg a képeket!

 

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Manó & Hordó Kuytyakozmetika

Manó & Hordó Kuytyakozmetika

Tavirózsa Kemping

Tavirózsa Kemping

Nyereg, az Itató

Nyereg, az Itató

Pozsonyi Kisállat Rendelő

Pozsonyi Kisállat Rendelő