Rex Kutyaotthon alapítvány

IV. kerület - Budapest  |  Kutyamenhelyek

Elérhetőség

Cím: 1048 Budapest, Óceánárok u. 33.
Telefon: +36 1 230-40-80
Telefon és fax: +36 1 435-0533
E-mail: [email protected]
Facebook

http://rex.hu  

Nyitvatartás

Hétfőtől – vasárnapig: 10 - 16 óráig

 

Alapítványunk az ember és az állatok harmonikus együttélésének biztosítását, a felelős állattartásra való nevelést, a kóbor állatok létszámának csökkentését, valamint  az állatok szenvedésének megakadályozását tűzte ki célul.

Mindennapi feladatunk egy civilizált színvonalú állatvédelmi szolgálat fenntartása nyilvános állatvédelmi irodánk, állatörökbefogadási központunk és állatmentő szolgálatunk  müködtetése révén. Alapítványunk telephelye egy többfunkciós létesítmény - a Budapesti Állatvédelmi és Természetvédelmi Élménypark - rövid nevén Állatsziget - mely egyaránt szolgálja az állatvilág jobb megismeretetését, a helyes állattartási kultúra kialakítását,  és  a környezettudatos magatartás népszerűsítését.

Bemutatkozás

Alapítványunk az ember és az állatok harmonikus együttélésének hazai megteremtéséért dolgozó, felelősséget érző állatorvosok és állatbarátok részvételével 1992-ben jött létre. Az állatvédelem és természetvédelem különböző területeivel foglalkozó munkacsoportjaink a társállatokkal, a gazdasági állatokkkal, valamint a vadon élő állatokkal kapcsolatos állatvédelmi teendők hozzáértő intézésével foglalkoznak. Mindennapi feladatunk egy civilizált színvonalú állatvédelmi szolgálat fenntartása nyilvános állatvédelmi irodánk és állatmentő szolgálatunk működtetése révén. Legfőbb célunk a 2004-ben létrehozott többfunkciós létesítmény - a Budapesti Állatvédelmi és Természetvédelmi Élménypark, rövid nevénÁllatsziget - fenntartása és folyamatos fejlesztése.

Az alapító üzenete

Amennyire vissza tudok emlékezni, kiskoromban csupa olyan dologra vágyakoztam, melyeket józan ésszel nemigen lehetett véghezvinni, mégis erősen hittem azok megvalósulásában.  A serdülőkorba lépve már reálisabb célokat tűztem ki magam elé, de így is számos kudarc ért. Felnőttként immár sokkal visszafogottabban kezelem vágyaimat, hogy megkíméljem magam az újabb csalódásoktól.

Ha azonban, az állatokról van szó, most is elragad a hév, és képes vagyok gyermekként álmodozni egy olyan világról, melyben az állatokat megbecsülés övezi. Kicsiben ilyen világ a mi állatszigetünk is, ahol az állatok szeretetét és tiszteletét nem csak gyakoroljuk, hanem tanítjuk is  A Rex alapítvány felcseperedésével és az állatsziget létrejöttével egy régi álmom valósult meg. Szerencsés embernek mondhatom magam, hisz az álmodásban és az álmok életrehívásában rengetegen segítenek,  akikhez képest az ellendrukkerek száma elenyésző.  Wass Albert szerint gyerekké kell válnunk ahhoz, hogy felnőtté válhassunk. Ezért egyre gyakrabban idézem vissza azokat az időket, amikor még teljesen nyitott szívvel, gyanakvás és fenntartások nélkül fogadtam minden emberi közeledést. Szükség is van rá, hisz  úgy érzem most jött el az ideje annak, hogy felnőttként is hinni tudjunk  egy olyan szellemiségben, amely abban segít, hogy mesterkélt érzelmek és rideg számítás nélkül tudjunk rátalálni olyan barátokra, akik nem akarnak mást és többet, csak egy kicsit jobbá tenni a világot. (Dr. Király Péter, alapító)


Hiszek abban, hogy a társadalmat átfogó, hatékonyan működő állatvédelmet csakis közösen -a civilek és a hatóságok összefogásával- vállvetve tudjuk megvalósítani. Ebben a misszióban egyetlen dolog biztosan közös marad: a Feladat.

Az állatbarátoktól csupán egyetlen dolgot kérek. Higgyenek abban, hogy közös összefogással, előbb-utóbb megvalósul Magyarországon egy Európához méltó állatvédelem.

Ehhez kérem mindannyiuk segítségét az állatok nevében is:

Dr. Király Péter, alapító
Rex Kutyaotthon Alapítvány

Az Állatsziget egyes egységei (például a parasztudvar és a vizes élőhely) március 1-től október 31-ig 10 és 17 óra között, november 1-től február 28-ig pedig 10 és 16 óra között látogathatóak.Örökbefogadásra egész évben az irodai ügyfélfogadási időben van lehetőség.

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

BL YachtClub & Apartments

BL YachtClub & Apartments

Hűvösvölgyi út kutyafuttató

Hűvösvölgyi út kutyafuttató

Hellodog.hu

Hellodog.hu

Kristinus Borbirtok –  Pincekulcs a Balatonhoz

Kristinus Borbirtok – Pincekulcs a Balatonhoz