Adrienn Kutyakozmetika

XIV. kerület - Budapest  |  Kutyakozmetikák

Elérhetőség

Cím: Budapest, XIV. Vezér u. 47
Telefon: 06 30 755 1171
E-mail: [email protected]

http://akutyakozmetika.hu  
 

Szeretettel várok új szalonomban - Zuglóban - minden fajtatiszta és keverék kutyát és macskát, mérettől és fajtától függetlenül. Remélem, a megújult környezetben a régi és az új vendégek is egyaránt jól érzik magukat. Szolgáltatásaimat a gazdák és kedvenceik igénye szerint alakítom. Kedvező árakkal, több éves tapasztalattal, csak minőségi alapanyagokkal dolgozom.

Célom volt egy nyugodt, csendes, kellemes hangulatú üzlet kialakítása, hiszen a kutyákat sokszor a nagy zaj, sok idegen ember és kutya jelenléte zavarja leginkább. A kozmetika alatt Önök elintézhetik ügyeiket a közelben, vagy továbbra is maradhatnak kedvenceikkel, ha ez Önöket vagy kutyáikat megnyugtatja. Nézhetik a kozmetikázást távolabbról, de akár az asztal mellett állva is. Igény esetén szívesen állok rendelkezésükre tanácsadással, hogy az otthoni gondozást, ápolást segítsem.

Kutyakozmetikusként az a tapasztalatom, hogy természetesen többnyire munkaidő előtt vagy után szeretnének időpontot a szépülésre. Rugalmas időbeosztással dolgozom, akár hétvégén is, de előre egyeztetett időpontban, hiszen állandóan én sem tudok a szalonban lenni.

Nekem a kutya tartása, ápolása szerelem, mióta ezt csinálom, úgy érzem, megtaláltam a hivatásom. Saját kutyáink miatt is döntöttem úgy, hogy ezt a szakmát választom, és megszerzem a kutyakozmetikus szakképesítést. Folyamatosan képzem magam, kiállításokon, tenyésztőktől nézem el a fortélyokat, valamint továbbképzéseken is részt veszek. Mindig is volt kutyám, és nem is tudom elképzelni nélkülük az életem. Rövidszőrű német vizsláinkkal kiállításokra és munkaversenyekre is járunk. Szabadidőmben a kutyás élet másik oldalával is foglalkozom, rendszeresen végzek önkéntes munkát menhelyeken, fajtamentő szervezeteknél.

Akinek van kutyája, tudja, hogy a különleges külső, a gyönyörű, hosszú, selymes szőrzet, egyéb különleges küllemi adottságok a kutyakozmetika szolgáltatásai nélkül a kutya és a gazdik életét is megnehezítik. A fajták nagy többsége fokozott, szakszerű kutyakozmetikai ellátást igényel.

A nyírást igénylő fajtáknál javasolt az egyedek fiatal korban kutyakozmetikus kezeléshez szoktatása. Már 3 hónapos kortól (a védőoltások megléte után) szívesen látja a kutyakozmetikus a kölyköt, és alkalmanként kb. 20 perc alatt kezdi el szoktatni az asztalhoz, kézbe vételhez, gépzúgáshoz.

A hosszú szőrű kutyák közé tartoznak olyan fajták, melyeket standard szerint nem kell fazonra nyírni (pl. yorkshire terrier) és olyanok melyeket igen (pl.uszkár). A gazdik általában azért járnak kutyakozmetikushoz, mert kedvencük csak fazonra nyírt formában tetszik nekik, vagy kiállításra járnak kutyáikkal. De járhatnak azért is kutyakozmetikába, mert nincs idejük, kedvük a hosszú szőrzetet minden másnap kikefélni, és inkább rövidre nyíratják, pedig a fajtaleírás ezt nem tartalmazza (pl. shi-tzu).
Még a nem „nyírós" fajtáknál (pl. komondor, afgán agár) is jobb évente több alkalommal lenyírni a szőrt akkor, ha nincs időnk a rendszeres fésülgetésre, ápolásra. Tévhit, hogy bizonyos fajtáknak nem nő vissza a szőre, ha lenyírjuk (pl. puli). Kizárólag a trimmelős szőrzetet lehet „tönkretenni" nyírással. Az elhanyagolt, csomós szőrzetű piszkos kutyánál kevés szánalomra méltóbb látvány van, és ne felejtsük el, Ő nem tehet róla, és nem Ő választott minket gazdájának.
Néhány fajta ezzel szemben viszont alig szorul kutyakozmetikai szolgáltatásra, gazdáik akár otthon is elláthatják kutyáikat. Általában a rövidszőrű fajták tartoznak ide (rövidszőrű magyar vizsla, magyar agár, rövidszőrű tacskó, stb.).

Ezt az oldalt nem csupán azoknak a kutyatartó gazdiknak ajánlom, akik kedvenceik szakszerű kutyakozmetikai ellátását szeretnék hosszútávon megoldani. Hasznos információkat találhat itt az, akinek a kutyatartás életforma (kutyakozmetika, kutyakozmetikus, kutyaápolási termékek, állatorvos, kutyakozmetikumok, kutyakiképzés).

Remélem, mindenki legalább annyi örömet talál kutyájában, mint én. Szeretnék ehhez kutyakozmetikusként hozzájárulni.

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Holdudvar

Holdudvar

Kistücsök Étterem

Kistücsök Étterem

Replülőtéri kutyapanzió

Replülőtéri kutyapanzió

KIOSK Budapest

KIOSK Budapest