Veresi Kutyás Központ - Kutyaiskola, kiképzés

Pest megye - Veresegyház  |  Kutyaiskolák

Elérhetőség

Cim: 2112 Veresegyház, Kurucz u. 15.
Telefon: 0620 5019 661; 0620 5023 445
E-mail: [email protected], [email protected]

http://kutyauszi.hu/kikepzes.html  
 

Kiképzői tevékenységünk oroszlánrészét a Gödöllői Kutyasport Központtal végezzük, mert hisszük, hogy az általuk végzett oktatás, (ami egyszerre szól a kutyának és a gazdinak) kiemelkedő színvonalat képvisel.

Lehetőség van jelentkezni nálunk alapfokú és középfokú tanfolyamra, de a GKSK oktatói vállalják a háznál való kiképzést is. Ha nyitott vagy a kutyás sportokra segítünk megtalálni a Nektek valót a GKSK-nál.

Filozófiájuk:

Popper Péter szerint a mai emberek „ciróka hiányban szenvednek". Ezt a szeretet és kapcsolat hiányt sokan, sok féle módon igyekeznek pótolni. Egyre többen vannak azok, akik kutyát vásárolnak vagy mentenek meg és igyekeznek mindent megadni társuknak. Ez fontos felismerés, mely azt eredményezi, hogy a kutyakiképző iskoláknak alkalmazkodniuk kell ahhoz, hogy a mai gazdi-kutya páros már nem vágyik a katonás, büntetésen alapuló kutyakiképzésre. Ma már pozitív megerősítéssel, klikkerrel, humántréningekből vett technikákkal, csapatjátékokkal, kreatív probléma megoldással működtethető a kutyaiskola, mely valójában gazdiképző.

A Gödöllői Kutyasport Központ a múltban is és jelenleg is méltán büszke arra, hogy oktatói hazánkban és a határokon kívülről mindig a legújabb szemléleteket hozzák. Arra törekszünk, hogy oktatói tapasztalatainkat ötvözzük a legújabb etológiai- és kinológiai kutatásokkal. Nem vagyunk megrögzött hívei egyetlen módszernek sem. Azt valljuk, hogy a kutya igényeihez igazodva, a gazda képességeit és lehetőségeit (pénz, idő, energia) szem előtt tartva a tudásunk legjavát nyújtsuk.

Iskolánkon elsősorban a gazdik oktatása kap hangsúlyt, ami azt jelenti, hogy ha valami nem megy, akkor abban nem a kutyát kell hibáztatni, hanem a gazdival kell beszélgetni, mi az amit ő problémának lát? Ez egy egészen más megközelítés, mint ami általánosan elterjedt. Könnyű lenne a gazdi kezéből kivenni a kutyát és azt oktatói rutinnal hipp-hopp kiképezni. Ám nekünk oktatóknak a tudásunk akkor ér valamit, ha azt a lehető legérthetőbb módon át tudjuk adni a gazdáknak. Ehhez természetesen elengedhetetlen a motivált, tanulni vágyó gazda, akit bármeddig elkísérünk, a tanulásban segítünk.

A Központ története:

Gödöllőn kutyaiskola 1959-óta működik. Először az Ady Endre sétányon nyitotta meg kapuit a kutyabarátok előtt.

Az iskola vezetője 1991 óta Halász Árpád, mesterkiképző, nemzetközi teljesítménybíró, a hazai kutyás élet meghatározó személyisége.

Az iskola 1998-tól földönfutó lett, a szó legszorosabb értelmében, hiszen a képzéseket ad hoc módon itt-ott tartották a kiképzők, így például a komplett agility pályát is utánfutón vitték egyik helyről a másikra, ahol éppen edzést tudtak tartani. Ám ebben a nehéz időszakban is kitartott az iskola csapata. Az oktatás kihasználatlan füves területeken működött. Máriabesnyőn Bartucz Ferenc tudott felajánlani egy talpalatnyi földet a kutyaovinak. Később a jelenlegi TEVA helyén 2 évig folyhatott a gazdik oktatása és a versenyzők felkészülése. Ezután a kiképzők a Vásártéri nagy parkolóban folytatták kitartóan a foglalkozásokat.

A kutyaiskola sok költözés után 2001-óta a Kőrösi Csoma Sándor utca végén, a „természetes élőhely" világát bemutató Természetvédelmi Területen kapott otthont, mely egy 3000 m2 bekerített, pályákra osztott területet.

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Miskolci Ebnevelde

Miskolci Ebnevelde

Buksi Kisállatfarm

Buksi Kisállatfarm

Orpheus Állatvédő Egyesület

Orpheus Állatvédő Egyesület

Kőbányai Happy Dog kutyaiskola

Kőbányai Happy Dog kutyaiskola