Baráthegyi Vakvezető kutyaiskola

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Miskolc  |  Kutyaiskolák

Elérhetőség

Székhely: 3535 Miskolc, Ibolya u. 9.
E-mail: barathegyi kukac barathegyisegitokutya pont hu
Telefon: (06-46) 311-236

http://barathegyisegitokutya.hu  
 

Alapítványunk 2006-ban alakult. Fő tevékenységünk a vakvezető kutyák kiképzése és látássérült gazdákhoz juttatása. 2006-ban még csak egy, 2009-ben már tizenegy vakvezető kutyát képeztünk ki és adtunk át gazdáiknak.

Eddigi legjelentősebb szakmai sikerünk Rumi kiképzése, aki világhírt szerzett Alapítványunknak. Őt 2008-ban vizsgáztattuk le, s a világ első és eddig egyetlen olyan vakvezető kutyája, amelyik munkája során gazdája közelgő epilepsziás rohamait is időben jelezni tudja.

Másik fontos feladatkörünk terápiás kutyás foglalkozások tartása az ezt igénylő oktatási-nevelési és ápolási intézményekben.

Rendszeres kutyás terápiás munkát végeztünk az elmúlt években viselkedési problémákkal és tanulási nehézségekkel küzdő, valamint szorongó gyermekek terápiás csoportjában, két autista lakóotthonban, szenvedélybetegek lakóotthonában, valamint demens idősek között.

Tevékenységünk sikerességét az újabb és újabb felkérések jelzik, melyeknek úgy tudunk eleget tenni, hogy új, tanulni vágyó önkénteseket vonunk be a terápiás kutyás foglalkozások végzésébe.

Hozzászólás

Ajánlj Te is kutyabarát helyeket!

Ha jó tapasztalatokkal rendelkezel  egy kutyabarát étteremről, szállásról vagy bármilyen kutyabarát helyről, oszd meg velünk a hely adatait és mi - rövid ellenőrzés vagy helyszíni szemle után - felvesszük a kutyabarát helyek közé! Ha tudsz küldj képeket is az adott helyről, helyszínről!

Kérjük, jelezd azt is, ha oldalunkon ajánlott étterem, szállás vagy strand mégsem látna szívesen kutyáddal. Utánajárunk!

 

 

 

Hozzászólás

Kutyabarát helyeink

Játék és Makett Centrum Áruház

Játék és Makett Centrum Áruház

2PETS Kutyakozmetika

2PETS Kutyakozmetika

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége

Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége

Rákosmenti Mezei Őrszolgálat

Rákosmenti Mezei Őrszolgálat