Kutyái is siratják a lelőtt kanadai katonát

A 24 éves Nathan Cirillo tartalékos katona volt az ottawai nemzeti emlékműnél lövöldöző merénylő egyik áldozata. A sport és az állatok szerelmesét azóta is hazavárja gyermeke és két imádott kutyája – írja a borsonline.hu

Minden ajtónyitásra vagy a legapróbb zajra összerezzennek a szerdán meggyilkolt Nathan Cirillo kutyái. Az állatok napok óta várják haza a kanadai tartalékos katonát, akit egy muzulmán merénylő lőtt le az ottawai nemzeti emlékműnél, és hiába érkezett időben az orvosi segítség, a férfi a kórházban belehalt sérüléseibe.
Cirillo élete nem volt egyszerű: gyermeke anyja magára hagyta, így egyedül nevelte hatéves fiát, Marcust.

Állandó társaik voltak a kutyák, a férfi ugyanis imádta az állatokat, néhány héttel halála előtt is magához vett egy elárvult kutyust, amelynek aztán sikerült új gazdit találnia. – Nathan nagyon jó ember volt, bárkinek odaadta volna bármijét – mondta egy barát a CBC Newsnak.

Egy másik ismerőse szerint mindig mosolygott, így nem csoda, hogy az emberek mellett az állatok is rajongtak érte. Pozitív életszemléletével mindenkire hatással volt környezetében, pedig szinte sohasem pihent. Kanada hősi halottnak tekinti, és a katonáknak járó tisztelet­adással búcsúztatják. 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: borsonline.hu
Képek: canada.com, torontosun.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...