Saját KB bal
Saját KB jobb

Magándetektívekkel a kutyagumik ellen

Úgy látszik, hogy beválhatott a spanyol Colmenar Viejo kutyasétáltatókat figyelő rendszere, ugyanis hasonló módszerrel tisztítanák meg az utcákat Getaféban is – írja a hir24.hu. Vajon nálunk működne ez a módszer?

Magándetektíveket küld Getafe önkormányzata a kutyagumi nyomába – jelentette be Juan Soler, a Madrid mellett fekvő város polgármestere. A nyomozóknak videokamerákkal kell filmezniük a gazdákat, akik a közterületeken nem takarítják el kutyájuk után, amit azok a parkokba és a járdákra pottyantanak. Aki nem tünteti el a kutyagumit, megbírságolják.

A „kutyafigyelőknek” a felvételt el kell juttatniuk a legközelebbi rendőrségre, hogy a bizonyíték alapján a hatóság az elkövetőt megbüntethesse. A bírság akár 750 euró (231 ezer forint) is lehet. Áprilisban Colmenar Viejo városának vezetése adott ki hasonló tartalmú közleményt.

A polgármester hangsúlyozta: a 175 ezer lakosú városnak nem az újabb bevételi forrás a célja, hanem a köztisztaság. A lakosok panaszai nyomán a város készíttetett egy tanulmányt, melyből kiderült: Getafe utcáinak egy-egy száz méteres szakaszára nyolc kupac kutyaürülék esik.

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: hir24.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...