Ebola: nem altatják el a texasi ápoló kutyáját

Nem altatják el az Ebola-fertőzött dallasi ápolónő kutyáját, a Bentley névre hallgató egyéves spánielt, hanem jó helyre szállították, ahol emberségesen bánnak vele, míg megfigyelés alatt tartják – jelentette be a helyi hatóság.

Nina Pham dallasi nővér hétvégi tesztjei megerősítették, hogy elkapta a vírust, amikor egy Libériából érkezett ebolás beteget ápolt. Most őt is a helyi kórházban, a többi betegtől izoláltan kezelik.
   
Kutyáját étellel és vízzel látta el egy veszélyes anyagokkal foglalkozó csapat, mely a húszas éveiben járó nővér lakását fertőtlenítette, a villanyt is égve hagyták az állatnak – adta hírül a helyi sajtó.
   
A város szóvivője, Sana Syed elmondta: a King Charles fajtájú spánielt hétfő délután jó helyre vitték, ahol emberségesen bánnak vele és minden kényelme meglesz, játékokat is kap, míg az emberektől elkülönítve megfigyelik.
   
A kutya nagyon fontos szerepet játszik az ápolónő életében, ezért szeretnénk gondoskodni a biztonságáról – közölte Mike Rawlings, Dallas polgármestere a USA Today napilappal.
   
Múlt szerdán Madridban állatvédők tiltakozását váltotta ki, amikor elaltatták az ottani Ebola-fertőzött ápolónő Excalibur nevű kutyáját. A hatóságok azért döntöttek így, mert szerintük az állat egészségügyi kockázatot jelentett. Szakértők úgy vélik, lehetséges, hogy kutyák is hordozzák a veszélyes vírust, ám semmi sem bizonyítja, hogy embert megfertőzhetnek vele.
   
Az állatvédők és kutatók szerint elég lett volna az állatot karanténba helyezni és megfigyelés alatt tartani, tudományos célból is.

 

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: MTI

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...