Kutyológia az Amelie kávézóban

Kutyás jogi kérdések címmel kerekasztal beszélgetést hirdetett a Kutyológia- városi kutyázás felsőfokon csapata. A megbeszélésen a kutyabarát.hu is jelen volt.

Újlipótvárosban, az Amelie kávéházban került sor a kerekasztal beszélgetésre november 15-én. Nem is lehetett volna szerencsésebb a választás, hiszen a kávéház elsők között iratkozott fel a kutyabarát kávézók listájára. A beszélgetésben az igazán érintettek is részt vettek, a 30 vendég között a négylábúak is képviselték magukat.  A meghívott előadók többek között a póráz használattal kapcsolatos jogszabályokra hívták fel a figyelmet, Dr. Sándor Zsuzsa, volt fővárosi bírósági bírótól megtudhattuk, hogy melyik kerületben, milyen szabályok vonatkoznak az eb tartókra, a személyes tapasztalatokat hallván, a káosz és abszurdum jellemezné leginkább az önkormányzati rendeleteket.

Hasonló ellentmondásos szabályok vonatkoznak az erdőbeli kirándulásokra és a társasházi kutyatartásra is, Dr. Ruzsek Róbert ügyvéd tanácsait hallhattuk az ezzel kapcsolatban felmerülő problémákra. Vass Viktória kinológustól pedig megtudtuk, a kutyák mostantól haszonállatnak számítanak, így teljesen új értelmezést kap a gazda-kutya kapcsolat –legalábbis a jogszabályok világában.

 

Szánthó Flóra
(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...