Kevesebb az árva kutyus a pécsi Misina Állatvédő Egyesületnél

Kevesebb az árva kutyus a pécsi Misina Állatvédő Egyesületnél

2014 SZEPT 22  |  Hírek

Egyre több olyan hirdetésbe lehet belefutni a közösségi oldalakon, amelyben kutyáknak keresnek gazdát. Farkas Tamás, a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület vezetője szerint az internetre feltett kutyás bejegyzések valóban hatásosak, ezért ők is igénybe veszi a világháló adta lehetőségeket. A növekvő örökbefogadási kedv és a kutyachip miatt a korábbiakhoz képest jóval kevesebb a gazdira váró kutya a pécsi menhelyen - írja a pécsiújság.hu.

Meglátszik az állatbarát internetezők lelkesedése, a Misina Állatmenhelyen ugyanis harmadával kevesebb kutya vár gazdára, mint tavaly ilyenkor.

- A pozitív változásnak két fő oka van - mondja Farkas Tamás, az állatvédő egyesület elnöke. - Egyrészt megnövekedett az örökbefogadási kedv, másrészt a kutyachipes regisztráció miatt kevesebb ebet hoznak be hozzánk, könnyebben visszakerülnek ugyanis az eltűnt négylábúak a gazdákhoz.

Kiemelte, a kisebb-nagyobb egyesületek és a magánszemélyek rendkívül hasznos munkát végeznek az állatok érdekében. 


(Farkas Tamás, a Misina Egyesület vezetője - Fotó: pecsma.hu)
 

- Azt tapasztaljuk, hogy hatékonyan működnek az ilyen jellegű szervezetek, csoportok. Minél többen foglalkoznak tehát a kérdéssel, annál kevesebb gazdátlan kutya lesz - mondta.

Farkas Tamás úgy látja, az internet rengeteget segít, meglátása szerint az ott terjedő bejegyzések miatt is egyre kevesebb a gazdátlan eb. Mint elárulta, a menhelyre is gyakran mennek olyanok, akik már korábban az interneten kiszemelték, melyik állatot szeretnék hazavinni.

- A "Gazdától gazdáig" elnevezésű programunk keretében pedig csak egy képet kérünk az állatról, melyet aztán feltöltünk az oldalunkra, segítve az új gazda keresésében. Természetesen ez nem csak a kutyákra, hanem más állatokra is vonatkozik, legyen szó például macskáról vagy éppen teknősről - ismertette a kezdeményezést.

Az így gazdát cserélő állatok tehát elkerülik a menhelyet, ám jelenleg nagyjából háromszáz társuk ezt nem tehette meg - ennyi kutya vár jelenleg gazdára a Pécs-somogyi telepen. Farkas Tamás szerint önmagában nézve ez magas szám, ám ha összevetjük, hogy tavaly ilyenkor közel ötszázan voltak, egészen más a nézőpont. 

 

Palotás P.
(Pécsi Újság)

 

További cikkek a témában:

Szabad a gazdi!

Országos láncbegyűjtő akció indult a kutyák állandó megkötése ellen.

Mindenkit örökbe adnának

 

 

 

(kutyabarát.hu)

Hozzászólás