Saját KB bal
Saját KB jobb
independent.co.uk

Ezek a segítő kutyák az egyetem hivatalos dolgozói

A londoni Middlesex Egyetem 5 labradort vett fel hivatalos dolgozói státuszba, hogy segítsék a diákokat a vizsgák körüli stresszhelyzetekben és a honvágy leküzdésében.

Az élet egyre több területén dolgoznak már kutyák együtt az emberrel és az emberért.  Ismerjük már az érzelmi támogató kutyákat is, akikkel alkalmanként ellátogatnak iskolákba, otthonokba, kórházakba a kutyavezetők. De olyanról még nem nagyon hallottunk, hogy állandó „státuszban” alkalmazzák őket egy közintézményben.

A Middlesex Egyetemen ez történt. A kutyák kifejezetten tanulási „asszisztensnek” lettek trenírozva, tehát olyan érzelmi támogató, segítő kutyák, akik a diákokat szükség esetén a stresszes helyzetek és érzelmi mélypontok feldolgozásában segítik.

A kutyák mellénykéjén hivatalos azonosító kártya is van, amivel egyértelműen jelzik, hogy ők bizony a tanári kar fontos tagjai.  Az ilyen érzelmi támogatásra kiképzett kutyák eredményességét nehéz megmagyarázni bármilyen tudományos módon, de az biztos, hogy már csak a puszta jelenlétükkel oldják a feszültséget. Legtöbbször már az is óriási segítség, ha csak lefekszenek nyugodtan valaki mellé és hagyják magukat simogatni. Az egyetem vezetősége már most azt tervezi, hogy bővíteni fogja a négylábú dolgozók számát, mert a nagyon pozitív visszajelzések és eredmények is magukért beszélnek.

Angliában volt már hasonló próbálkozás, egy másik egyetemen menhelyi kutyák sétáltatását vezették be rendszeres programnak, szintén a stressz és vizsgadrukk legyőzésére. Majd a Buckingham Egyetem dékánja már egyenesen úgy nyilatkozott, hogy minden iskolába szükség lenne ilyen támogató segítő kutyákra, mert ők valóban megnyugtatják és feltöltik a diákokat.

Ezek a labradorok mindenesetre igazi szupersztárok az iskolában és fantasztikus munkát végeznek. A most érettségiző diákoknak is biztosan sokat segítenének, bízunk benne, hogy hamarosan nálunk is munkába állnak az első hivatalos iskolai segítő kutyák.

Nézzétek meg galériánkat:

Bohata Krisztina
(Kutyabarát.hu)
Forrás: independent.co.uk
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...