Kutyasztárt keres egy angol színház

Különleges szerepet szánnak egy kistestű ebnek egy lincolni színházban, írja a bbc.com. A New Theatre Royal áprilisban színpadra viszi az Óz a csodák csodáját, és mivel a főhős nem maradhat négylábú pajtás nélkül, meghallgatást tartanak, hogy ráleljenek a filmbéli Toto jövőbeni megformálójára.

Az anno Judy Garland által alakított Dorothy édes kutyust tartott karjában a filmvásznon, miközben a „Somewhere Over the Rainbow” c. sikerdalt énekelte. Nem véletlen, hogy az aranyosra sikerült jelenetet színházi keretek között is szeretnék megismételni. A rendező, Natalie Hayes-Cowley egy listányi elvárást tett közzé, amit a jelentkezőknek maradéktalanul teljesíteniük kell. Kistestű, engedelmes négylábút keresnek, aki ideális esetben nem ugatja végig Dorothy ikonikus dalát. Annyi lesz csupán a dolga, hogy édesen néz a Sophie Towns által életre keltett főszereplőre.

A meghallgatáson a színésznő is jelen lesz, ugyanis a jelentkező ebeknek vele kell elpróbálniuk különböző szituációkat. A legfontosabb, hogy a kutyus nyugodtan üljön, miközben Dorothy dala szól. Maga a feladat nem tűnik bonyolultnak, azonban kalkulálni kell a technikai elemek és a világítás okozta zavaró tényezőkkel, valamint arra is fel kell készülni, hogyan reagálnak a kutyák a közönség rezdüléseire, például a tapsra. Azokban a pillanatokban ketten osztoznak majd a rivaldafényen, és félő, hogy a meglepett eb elszalad, vagy ugatással fejezi ki izgalmát a színpadon. Éppen ezért a castingon minden lehetőséget le fognak tesztelni.

kutyabarat kutyabarát

Kíváncsian várjuk, hogy fog elsülni a dolog!

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: BBC

Kép: MGMSTUDIOS/GETTY

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...