Így találja meg a keresőkutya a hóban rekedt embert

A kutyák azon kívül, hogy hűséges társaink, ragaszkodó barátaink és családtagjaink, elképesztő dolgokra képesek az emberekért, azok védelméért és segítéséért.  Gondolkodás nélkül a szolgálatunkba állítják azokat a képességeiket, melyekről az ember csak álmodni mer.  Rendkívüli szaglásukkal betegséget diagnosztizálnak, robbanószert és kábítószert keresnek, a belőlük áradó harmóniával és szeretettel mentális segítséget nyújtanak felnőtteknek és gyerekeknek, könnyebbé teszik a fogyatékkal élők mindennapjait.

„Ha nincsenek kutyák a mennyországban, akkor én halálom után oda akarok menni, ahova ők mentek.” Ezt a Will Rogers-től származó gondolatot azt hiszem, mindannyian magunkénak érezzük. Fantasztikus kis élőlényekkel vagyunk körülvéve és sokkal, sokkal hálásabbnak kellene lennünk a létezésükért. A következő szívmelengető felvétel  pontosan azt mutatja meg, hogy egy kereső kutya milyen vehemenciával, elszántan és pontosan találja meg a hó alatt rekedt embert.

A felvétel gyakorlat közben készült Angliában, a Mountain Rescue Search Dogs egyik kereső kutyájával. Ez a szervezet kifejezetten emberek keresésre tréningez kutyákat, egy ilyen gyakorlat alkalmával rögzítették, hogy néz ki egy hó alatt fekvő ember szemszögéből, amikor megtalálja egy kutya.

Kis keresés után feltűnik a kutya orra a nyílásban.

kutyabarat kutyabatrát

Ahogy szagot fog, elkezdi az egész testével tágítani a lyukat.

kutyabarat kutyabarát

Pár másodperc alatt már bent is van a nyíláson.

kutyabarat kutyabarát

kutyabarat kutyabarát

A kutyus neve Flo, 4 éves és nemcsak mentésben nagyszerű, de ilyen fülekkel a szíveket is azonnal  felmelegíti.

kutyabarat kutyabarát

Itt pedig a teljes videót láthatjátok:

Forrás:

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: boredpanda.com

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...