Mindent visz a Pixar legújabb animációs kisfilmje

A Pixar Animation Studios az egész estés fantasztikus animációs filmek mellett idén januárban elindította a The SparkShorts programot, melynek keretein belül új alkotók mutatkozhatnak be a nagyközönségnek rövidfilmes projektekkel. A cég lehetőséget biztosít új módszerek és technikák bemutatására, az alkotók szinte teljesen szabad kezet kapnak.

Még nincs egy hete, hogy bemutatták a SparkShorts legújabb produkcióját, a Kitbullt, melynek nézettsége már most 10 millió felett van, így pár nap alatt a program legsikeresebb kisfilmje lett. Azt gondolhatnánk elsőre, hogy nem meglepő a siker, hiszen hálás témát választott az alkotó. Kutyákkal és cicákkal nem nehéz melléfogni a mesefilm készítésben. Ebben az esetben viszont ennél többről van szó.  Először is, ez nem egy klasszikus mese. A sztori egy bántalmazott, rosszul tartott bull típusú kutya és egy otthontalan, pici, törékeny kóbor cica barátságáról, egymásra utaltságáról szól. Ezt a témát nehéz úgy feldolgozni, hogy a rámutasson a lényegre, de képernyő-kompatibilis legyen egy olyan produkciós cégnél, mint a Pixar, ahol eddig a Szörny Rt. volt a legijesztőbb dolog, amit láttunk.

Rosanna Sullivan rendezőnek nem az a legnagyobb érdeme, hogy páratlan módon sikerült felhívnia az állatkínzásra és a gondatlan állattartás problémájára a figyelmet, hanem az, hogy  mindezt egy olyan fajta kutya segítségével tette, melynek tartását az USA-ban több államban is betiltották már. Két legyet ütött egy csapásra, hiszen az állatvédelem mellett szót emel a pitbull és általában a bull típusú kutyák mellett is. Ezek a kutyák talán a legfélreértettebb fajták és a legjobban kiszolgáltatottak a kutyák harcoltatására épülő fogadási biznisznek, mely a mai napig virágzik egyes országokban.

A karakterek tökéletesek és azonnal a szívedhez szólnak, a történet szívbemarkoló és magával ragadó, a mondanivaló fontos és nagyon mai. Mielőtt elkezditek nézni, tessék elővenni a zsepiket, mert szükség lesz rá:

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Pixar

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...