Saját KB bal
Saját KB jobb

Fantasztikus kutyás fotók kerültek elő a New York Times archívumából

A New York Times több mint 6 millió fotójának digitalizálása közben a lap szerkesztői igencsak elcsodálkoztak azon, milyen mennyiségű és milyen fantasztikus kutyás fotók készültek a 60-as években New Yorkban. Rábukkantak  például az első hivatalos kutyasétáltató férfi képére és a történetét is felkutatták.

Jim Buck valószínűleg az első dokumentált és hivatalos kutyasétáltató volt New Yorkban, aki nem csak hobbiból koptatta a város utcáit kutyáival, hanem komoly megélhetésre tett szert.

A képet Gay Tales készítette és 1964-ben jelent meg az újságban. Ma már teljesen hétköznapi egy nagyvárosban profi kutyasétáltatók látványa, de akkoriban ez kisebb szenzációnak és látványosságnak számított, hiszen ez a férfi volt az egyetlen a városban, aki ilyen sok kutyát sétáltatott egyszerre. A korabeli cikk szerint Jim házas, két gyermek apja és két nagy kutya gazdája volt.  Jól kereső állással rendelkezett, tehát nem a pénzért találta ki a sétáltatást. Egyszerűen imádta az állatokat és nagyon szeretett sétálni a saját kutyáival, így egy kis helyi reklámmal elindította a kutyasétáltató bizniszt. Hamarosan nemcsak szép plusz jövedelemre tett szert, de az Upper East Side látványossága is lett.

Amikor Buck 2013-ban meghalt, a Times úgy emlékezett meg róla, mint az első professzionális kutyasétáltató New Yorkban és valószínűleg az Egyesült Államokban is. Mindig sétált a kutyákkal, napsütésben, esőben, hóban, szélben, soha nem hiányzott az utcáról.

Jim Buck fotójának és sztorijának felfedezése után a digitalizálást végző képszerkesztők elkezdték kiválogatni a kutyákról készült fotókat és egy fantasztikus gyűjteményt csináltak belőle. A képeken nagyon jól látszik, hogy az évtizedek alatt óriásit változtak az emberek, a divat, az autók, a környezet, de a kutyák ugyanolyanok maradtak.  A kutyás képeket már akkor is nagy előszeretettel használták a szerkesztők: divatanyagokban, időjárás előrejelzésnél, sport rovatokban, szinte minden témához passzoltak a kutyák.

Ezek a fotók minden magyarázat vagy képaláírás nélkül visszaadják a kutyás élet minden szépségét és azt is bizonyítják, hogy kutyabolondok mindig is voltak, vannak és lesznek.

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás. newyorktimes.com
Fotók: newyorktimes.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...