Saját KB bal
Saját KB jobb

Ilyet még nem látott a világ! Egyedülálló kutyás múzeum nyílik New Yorkban

Februárban megnyitja kapuit New Yorkban az AKC Museum of The Dogs, vagyis az American Kennel Club által évtizedeken át szervezett és gyűjtött kutya múzeum. A szervezők 2 emeleten, 3 helyszínen több mint 180 kutyákról szóló művészeti alkotást és több interaktív kiállítási anyagot vonultatnak fel.

Az AKC Museum of The Dogs nem újdonság, hiszen már régóta működik más városban, viszont ez az első alkalom, amikor a múzeum és az AKC különleges gyűjteménye egy helyen, egyszerre kerül bemutatásra. A múzeum 1982-től 1986-ig New York-ban a Life Building-ben kapott helyet, majd innen napjainkig St. Louisban, Missouri államba lett áthelyezve.  2019-ben pedig újra New York-ba költözik, a Park Avenue-ra, ahol az AKC központja, könyvtára és archívuma is található.

kutyabarat kutyabarát kutya múzeum

Alan Fausel múzeumigazgató szerint a látogatók legalább egy órát töltenek el a kiállítási tárgyak felfedezésével, de ha valaki jobban beleássa magát a múzeum digitális „Meet the Breeds” gyűjteményébe, akár fél napot is ott ragad csodálatos kutyák társaságában. Ez a digitális gyűjtemény az AKC által elismert, összesen 193 kutyafajtát mutatja be, részletes fajtaleírásokkal és fotókkal.

A kiállítás ennél több digitális és interaktív anyagot is tartogat a látogatók számára, például egy gyors fotó készítése után megtudhatjuk, hogy melyik kutya illik leginkább hozzánk – már ami a külsőt illeti.  Az  emeleten digitális, interaktív kutyatréningen is részt vehetünk, melyet  kifejezetten a kiállításra találták ki és hozták létre a fejlesztők. A  program úgy készült, hogy egy  10 hónapos labrador retriever kölyköt végigvezettek egy alapvető engedelmességi gyakorlatsoron, majd ezt digitalizálták és interaktívvá tették.  A látogatók egy képernyőn így valós időben tudják képezni hangokkal és kézjelekkel a megjelenő kutyát.

kutyabarat kutyabarát kutya múzeum

A szervezők arra is nagy hangsúlyt fektettek, hogy a gyermekeknek is különleges élményt nyújtson a kiállítás, ezért  létrehoztak egy olyan appot, melynek segítségével Arty, a kutya vezeti végig játékosan a kicsiket a tárlaton. Az Arty által vezetett kiállítás végén a gyerekek elkészíthetik saját kis műalkotásukat, mely megjelenik a múzeum közösségi falán.  Természetesen a felnőttekre is gondoltak, így az ő számukra is készítettek egy alkalmazást, melyet sok-sok kiegészítő információval és érdekességgel töltöttek fel.

kutyabarat kutyabarát kutya múzeum

A kiállítás jelen formájában a tervek szerint 6 hónapig fog üzemelni.  A belépőjegy felnőtteknek 15, gyermekeknek 5 dollár (USD). A kiállítás ajándék boltjában rengeteg kutyás különlegesség is vár a látogatókra. A kiállítás címe 101 Park Avenue, keddtől vasárnapig 10.00 órától 17.00 óráig látogatható. Ne hagyjátok ki, ha arra jártok!

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: https://www.akc.org/expert-advice/news/akc-museum-of-the-dog-to-open-in-nyc/

https://museumofthedog.org/

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...