A férfi 50 év börtöntől menekült meg – egy kutya volt a perdöntő bizonyíték

Egy amerikai férfit még 2 évvel ezelőtt 50 év börtönre ítéltek nemi erőszak bűntette miatt. Az áldozata akkor azt állította, hogy azzal fenyegette a férfi, hogy bántja kutyáit, ha a rendőrségre megy és egyik kedvencét meg is ölte. Egy szervezet azonban felkarolta a magát ártatlannak valló férfit, és hosszas keresés után megtalálták a kutyát, akit állítólag lelőtt.

Lucy, a fekete labrador lett a fő bizonyíték az oregoni Joshua Horner ügyében, akit 2017-ben nemi erőszak elkövetésével vádolt meg egy nő és 50 év börtönbüntetést szabtak ki rá. Joshua vízvezeték-szerelőként dolgozott.

A bíróságon az áldozat eskü alatt vallotta, hogy a férfi azzal zsarolta őt, hogyha elmegy a rendőrségre feljelenteni a molesztálás miatt, akkor megöli az állatait, és hogy az egyik kutyáját, Lucy-t le is lőtte.

Hat hónappal azután, hogy a bíróság ítéletet hozott – ahol az esküdtek egyébként nem szavaztak egyhangúlag Joshua bűnösségére – a férfi felvette a kapcsolatot egy oregoni szervezettel, akik a magukat ártatlannak valló elítéltek ügyeit nézik át. A szervezet munkatársai el is vállalták az esetet, és azonnal benyújtották a bíróságon az észrevételeiket. Az ügyész vállalta, hogy együttműködik a védőügyvédekkel, hogy újra tárgyalják az ügyet, hiszen az ő célja is az igazság kiderítése volt. Mivel Joshua végig azt állította, hogy nem követett el semmit, többek között a kutyát sem lőtte le, így – bár a szexuális erőszakot utólag, hosszú idő elteltével már nehéz bizonyítani, ha az eb életben lenne, az alapjaiban ingatná meg az áldozat tanúvallomását.

Hosszas nyomozás után kiderült, hogy Lucy valóban életben van, csak tulajdonosa odaadta valaki másnak. Elkezdték az új tulajdonos költözését követni, végül megtalálták, hogy hol lakik, és ő beleegyezett, hogy találkozzon a szervezet és az ügyvédi iroda munkatársaival. Kinézete – mivel nem teljesen fajtatiszta – és jellegzetes nyakörve alapján sikerült azonosítani a kutyát.

Az ügyvéd azonnal jelezte a bíróságon az áldozat hamis tanúzását, hiszen halottnak beállított kutyája nagyon is élt. Joshua ügyét újra tárgyalták, és felmentették. A férfi külön megköszönte Lucy-nak, a kutyának, hogy életével megmentette az övét.

A bíróság azóta sem tudta berendelni a nőt, aki hamisan vádolta meg a férfit, elmentek a házához, de elmenekült a nyomozók elől.

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: globalnews
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...