Csodálatos új segédedzője lett a paraguay-i focicsapatnak

A paraguay-i 2 De Mayo sportklub menedzsere érdekes módját választotta az alkalmazottak kiválasztásának: párszor megetetett egy kóbor kutyát, mire az eb úgy gondolta, felvételt nyert a csapathoz: de olyannyira úgy gondolta, hogy kénytelenek is voltak felvenni segédedzőnek, azóta a pálya széléről figyeli az eseményeket, bár van, amikor bemegy a sporttársak közé, és leutánozza a mozdulataikat.

 

Valószínűleg a csapat leghűségesebb tagját sikerült megszereznie a paraguay-i focicsapatnak, és még csak milliós fizetést sem kell neki fizetni.

A labdával is biztosan fantasztikusan zsonglőrködne a pályán, de ő inkább a segédedzői posztot választotta magának. Carlos Jara Saguier menedzser nem gondolt semmi hosszú távú együttműködésre, egyszerűen párszor megetette.

Azóta a kutya el sem mozdul Saguier edzőbá’ mellől, még akkor sem, amikor a mesternek le kell vezényelnie az edzéseket vagy épp taktikai tanácsokat ad a csapatnak.

Még a meccsek utáni interjúkon is jelen van, valószínűleg már csak egy kicsit kell várni, hogy bele is ugasson egy-két okosságot az edző szakértelmét kiegészítve.

Ha eddig azt gondoltad, hogy ez egy imádnivaló történet, akkor még ne állj meg itt, mert van még hova fokozni. Saguier edző nyilatkozott az új kollega beilleszkedésről és hasznosságáról.

Egyik nap adtam neki egy szeletet az empanada-mból. Onnantól kezdve minden nap üdvözölt, nem volt hajlandó elmenni mellőlem, úgyhogy nem tudtam mást tenni, felvettem. Mostanra már ellenfeleinket rémisztgeti a röfögésével. A segédedző a klubhelyiségben lakik, soha nem mozdul el mellőlem. Mindenki imádja. –

 

Azóta a segédedző, ha lehet, még rutinosabb és sokoldalúbb lett: ahányszor az edző bemutatja a csapatnak a figurákat, a lelkes eb is imitálja ugyanazt a mozgást. – Jön velem a pályára, az irodába, a folyosókra. Partnerem lett ebben a kalandban, még a helyi újságokba is bekerült. – nyilatkozta az edző.

 

Vannak még önálló döntésképességgel rendelkező ebe a világban:

A postán dolgozó kutyának van a legédesebb munkája

A kutya, aki magát buszoztatja a kertbe, és a másik, aki elmegy kutyakaját venni

A világ legédesebb benzinkutasa


 

(kutyabarát.hu)

Forrás: sportbible

 

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...