Hihetetlen: a kutya újraélesztést alkalmaz és még azt is ellenőrzi, hogy az ember lélegzik-e

Poncho, a madridi rendőrség apró tisztje hihetetlen bemutatóval kápráztatta el a világot. Egy tréning során mutatta be, mire képes: mikor vezetője a földre rogyott és ájulást imitált, Poncho szabályosan megkezdte az újraélesztést – még azt is ellenőrizte, hogy az ember lélegzik-e.

 

Éppen gyakorlatoztak, mikor a kistermetű rendőrkutya vezetője látványosan összeesett. A képzett eb azonnal odarohant, és mint akinek teljesen hétköznapi feladat lenne, megkezdte az újraélesztés folyamatát. Elkezdett ráugrálni a férfi mellkasára mellső lábaival, hogy magához tudja téríteni.

Mikor vezetője nem reagált, Poncho még arra is képes volt, hogy fejét az ember nyakához – szájához helyezze, és ellenőrizze, vesz-e levegőt. Majd tovább folytatta a folyamatot, amíg vezetője végre felállt. Természetesen azonnal megjutalmazta a szuperügyes ebet a közönség legnagyobb örömére, akik hatalmas tapssal fejezték ki elismerésüket a tehetségnek.

A fantasztikum nem csak a tanult viselkedés kivitelezésében van, hanem az az igazán elismerésre méltó, hogy Poncho egyetlen pillanatot sem késlekedett, hogy végrehajtsa, amit kell, mikor vezetőjét látta összeesni.

A videót alig pár napja töltötték fel, de már több mint kétmillióan látták. Korábban már láthattak a kutya rajongók hasonló előadást, akkor egy tavalyi kutyakiállításon szerepelt Lusy és kutyája, Deril ugyanilyen témájú játékkal.

A szakértők nem erősítik meg, hogy egy kutya vajon tudja-e olyan hatékonysággal és pontosan eltalálni az ember mellkasát, hogy sikeres legyen az újraélesztés, de kétséget kizáróan dokumentáltak már olyan esetet, ahol egy kutya képes volt magához téríteni egy öntudatlan embert. 2007-ben egy terelő kutya megmentette gazdája életét, akinek szívrohama volt. Az eb fel-le ugrált a férfi mellkasán és az arcába ugatott, ami elég volt ahhoz, hogy a gazdi magához térjen és segítséget hívjon. A gyorsan reagáló ebet, Teka-t az RSPCA kitüntette az életmentésért.

 

A kutyák csodálatos dolgokra képesek:

A szökött rabokat elfogó K9-es véreb megtalált egy elrabolt kislányt

4 golyót kapott a hős kutya, hogy megmentse tinédzser gazdáját a betörőktől

A pedofilokat is lebuktathatja a legújabb rendőrkutya páros

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: thesun

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...