Újabb kutya halál a repülőn – a gazdi szerint a légitársaság rejtegeti a körülményeket

Michael Dellegrazie úgy határozott, hogy barátnőjével és 8 éves pomerániai spiccükkel, Alejandroval együtt Arizona-ból New Jersey-be költözik. Sajnos az út tragikus véget ért, mivel kutyájuk nem élte túl a repülőutat. A halála részletei igencsak homályosak, a szomorú gazdik szerint a légitársaság nagyon elhallgat valamit.

 

A 8 éves eb ezúttal nem az utastérben, hanem a poggyász részen utazott. A repülőútjuk egyik állomásán, Detroit-ban állítólag egy légi dolgozó ellenőrizte az állatot, és mindent rendben talált nála, két órával később valaki más nézett rá, ekkor azonban szegény jószág már halott volt.

– Ha úgy fogalmazunk, hogy a gazdik össze vannak zavarodva, akkor még enyhén fogalmaztunk – mondta Michael ügyvédje, Evan Oshan, aki egyébként képviseli a francia bulldog, Kokito gazdáit is a United légitáraság ellen, aki a fedélzeten halt meg egy poggyásztartóba zárva. –Teljesen tönkretették őket. –

Michael különösen zaklatott, mivel úgy érzi, a légitársaság információkat tart vissza kutyájuk halálával kapcsolatban. Kedvencük holttestét csak nagy nehézségek árán kapták vissza. Ügyvédjük szerint a légitársaság kimondottan támadó módon áll a történtekhez, és egész odáig nem voltak hajlandók a holttest kiadásáról tárgyalni, amíg az ügyvéd keményebben fel nem lépett. Szinte háborús helyzet alakult ki a tulajdonosokkal, még akkor is rengeteget kellett várniuk, mikor már ígéretet kaptak rá, hogy visszakapják a kutyát – ekkor sem értették, mire kell még várni.

Amikor végre eljött a pillanat, akkor jött a következő sokk: egy szemetes zsákban kapták vissza az ebet más szemeteszsákokkal együtt. Az egyikben egy lepedő volt, ami tiszta vér volt. Az is elgondolkodtató volt, hogy a másik zsákban lévő, a kutya egyéb felszerelése csurom víz volt. – Az volt az a pont, amikor abbahagytam a tárgyak átvizsgálását és hívtam egy igazságügyi szakértőt. Már pár dolog meg volt jelölve a Detroit-i Rendőrkapitányság jelével. – mondta el a gazdi.

A tulajdonos még az FBI-t is megkereste, hogy ellenőrizze a légitársaságot, hogy megfelelő módon bánnak-e a náluk utazó állatokkal. Alejandro teste egy független korboncnokhoz kerül, hogy kiderítsék a halál valódi okát.

A Delta sajtószóvivője a következőket adta ki: – A háziállatok fontos családtagok, így figyelünk a jóllétükre, amikor szállítjuk őket. A Delta teljes körű vizsgálatot folytat le annak érdekében, hogy ez többé ne történjen meg, és együtt dolgozunk Alejandro családjával, hogy segítsük őket, ahogy csak tudjuk. Azt is felajánlottuk, hogy amíg nálunk van a teste, megvizsgálja egy állatorvos, hogy kiderüljön, mi történt. Csalódottak vagyunk, hogy nem végezhettük el azonnal a boncolást. Alejandro most már a családjánál van és mi továbbra is támogatjuk őket. –

 

Nemrég történt mindez:

A United Airlines a felelősségre vonás helyett 40 kutyafajta utaztatását tiltja be a járatain

Törvény születik a repülőn megfulladt kutya esetéből

Egy kutya megfulladt a repülőn – Miért nem állt ki senki azért a szerencsétlen állatért?

Óriási baki: a légitársaság tévedésből Japánba küldte el a család kutyáját

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: people

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...