Saját KB bal
Saját KB jobb

Megtámadott egy yorkshire terriert egy másik kutya a losonci kutyakiállításon – az állat nem élte túl

Tragédia a losonci CACIB-on: a hétvégén rendezték meg Szlovákiában a kutyakiállítást, ahol a 12 hónapos biewer yorkshire terrier épp győztesen jött ki a ringből, mikor egy nagytest kutya rátámadt. Sajnos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a műtétekkel sem tudták megmenteni az életét. Az eset sok fontos dologra figyelmeztet.

 

Hatalmas botrány kerekedett a hétvégi kutyakiállításon. A Fajtagyőztes 12 hónapos kiskutya tulajdonosai csak pár percig örülhettek kedvencük győzelmének. A ringből kijőve egy a ring szélén álló moszkvai őrkutya rátámadt, és kikapta a hölgy kezéből. Hosszú percek teltek el, mire ki tudták szedni a kutya szájából az alig egy éves ebet.

Már a helyszínen látszott, hogy sérülései nagyon súlyosak, egy állatorvos ellátta, de azonnali műtétre volt szüksége. Kórházba szállították, de sajnos így sem tudták megmenteni az életét. Egy kiállítási kutya nagyon magas eszmei értéke mellett a fiatal kutya valaki kedvence volt, aki szörnyű, értelmetlen tragédiával végezte be életét.

Mindenki keresi a felelősöket. Az esettel igyekeznek rámutatni arra, miért lenne fontos, hogy minden kutya megfelelő szocializációval a háta mögött menjen kutyák és emberek közé. Sajnos a méretkülönbségekből és az érintett fajtákból következtetve a nagytestű, „veszélyesnek kikiáltott” fajták megítélésének is rengeteget árt egy ilyen történet.

A kiállítások zsúfolt világában maximális figyelemmel kellene lennie minden kutyatulajdonosnak, hiszen minden szervezés ellenére egymás mellé kerülhet két különböző súlycsoportú állat. Arra is bizonyítékul szolgál a tragédia, hogy sok tulajdonosnak fogalma sincs, hogyan reagáljon ilyen helyzetben.

– A moszkvai tulaja nem tudt,a mihez kezdjen, rugdosta a kutyát, a szőrét, fülét húzogatta, heréjét rángatta, combja fellett lévő vékony bőrt rángatta. Azt tette, amit a legjobban el lehet rontani, amikor egy kutya támad. Ilyenkor csak még agresszívabb, idegesebb és bolondabb lesz. – írta az egyik szemtanú. – Ha a kutya támad, azonnal lépd át és szorítsd be a combjaid közé a testét, majd a nyakörvön fogva vagy ami nálad van (póráz stb.) azonnal kezd el fojtani a kutyát, miközben emeled a levegőbe. Így a kutya elkezd fuldokolni, mint egy bátor nő is tette a maga 40 kilójával és a kutya 5 másodperc alatt elengedte a Yorkshire-t. Miközben a moszkvai gazdája a földön feküdt és nem tudott már mihez kezdeni. –

Sajnos a szörnyűséget tovább árnyalja, hogy többek arról számoltak be: a támadó kutya tulajdonosa megpróbálta elhagyni a helyszínt, a parkolóban a rendőrök tartóztatták fel. Részvétünk az áldozat kutyus családjának.

 

Összetett világ a kutyakiállítások világa:

Crufts: A világ leghíresebb és leghírhedtebb kutyás show-ja

Ilyen volt egy rangos kutyakiállítás a Kádár-korban

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...